Site-urile „de agăţat“ ne arată aşa cum suntem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În funcţie de starea civilă, femeile caută pe site-urile de  dating bărbaţi „dotaţi“ genetic sau cu bani
În funcţie de starea civilă, femeile caută pe site-urile de dating bărbaţi „dotaţi“ genetic sau cu bani

Modul în care sunt formulate anunţurile şi profilele utilizatorilor unor portaluri matrimoniale spun multe despre ei.  Femeile folosesc mai multe adjective pentru a descrie starea materială şi aspectul fizic pe care le caută la parteneri, în timp ce bărbaţii se axează pe banii lor şi pe sporturile preferate.

Pentru a studia infidelitatea, cercetătorii au vizualizat anunţurile postate de 200 de bărbaţi şi 200 de femei pe un site celebru de dating (AshleyMadison.com). Anunţurile au fost alese la întâmplare de pe site-ul lansat în 2001, menit să furnizeze „servicii discrete de dating" şi destinat mai ales adulţilor care aveau deja o relaţie personală.

„Acest studiu despre adulter este important într-un sens mai larg, deoarece ne ajută să înţelegem cine suntem", a declarat James Hare, specialist în ecologie comportamentală la Universitatea Manitoba din Canada, citat de LiveScience. „În general, oamenii au tendinţa de a se aşeza pe un piedestal, deasupra altor vieţuitoare, dar datele statistice scot în evidenţă faptul că sunt produsul aceloraşi forţe selective şi al aceloraşi procese evolutive care au modelat toate formele de viaţă."

„Masculii" maturi iau „orice pică"

Cercetătorii au analizat afirmaţiile potenţialilor adulterini cu privire la ce îşi doreau de la o aventură: „orice pică", „pe termen scurt", „indecisă", „pe termen lung", „cybersex" sau „orice mă excită". Au notat, de asemenea, vârstele celor care au postat anunţurile, cele ale potenţialilor parteneri pe care aceştia îi căutau şi numărul total de adjective folosite de fiecare dintre utilizatorii analizaţi pentru a se descrie pe sine şi pentru a descrie profilul de partener căutat. Printre atributele analizate s-au numărat cele care ilustrau starea materială, aspectul fizic, educaţia şi performanţele sportive.

Descoperirile au fost în concordanţă cu stereotipul bărbatului promiscuu şi cu cel al femeii dificile. Bărbaţii, cu o vârstă medie de 42 de ani, căutau „orice pică" într-un număr dublu de cazuri comparativ cu femeile. În acelaşi timp, femeile, a căror vârstă medie era de 39 de ani, erau în căutare de relaţii de durată într-un număr de cazuri cu două treimi mai mare decât al bărbaţilor.

Femeile descriu fizicul, bărbaţii, averea

În plus, femeile foloseau mai multe adjective pentru a des­crie starea materială şi aspectul fizic pe care ar fi trebuit să le aibă potenţialii parteneri, în timp ce bărbaţii foloseau cele mai multe adjective atunci când îşi descriau propria stare materială, preferinţele pentru activităţile sportive şi gradul de educaţie.Rezultatele cercetării sugerează că şi printre oamenii căsătoriţi preferinţele pentru un anume tip de partener sunt determinate de dorinţa femeii de a pune mâna pe resursele pe care le are bărbatul.

Comparativ cu femeile singure, cele care aveau o relaţie au folosit semnificativ mai multe adjective pentru a descrie atributele fizice pe care doreau ca partenerii lor să le posede. În schimb, au întrebuinţat mai puţine cuvinte pentru a se referi la situaţia materială a acestora.

"Femeile care au deja o relaţie caută să găsească un bărbat cu un profil genetic bun, cu care să aibă copii, nefiind interesate de beneficii materiale."
James Hare cercetător canadian

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite