VIDEO Sistemul care te avertizează înainte de accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii au la dispoziţie, începând de ieri, un dispozitiv-minune care îi atenţionează în timp real dacă se apropie prea mult de un obstacol.

Sistemul detectează maşini, biciclete, motociclete şi pietoni cu câteva secunde înaintea unui eventual impact. Lansarea oficială a produsului Mobileye a avut loc în cadrul unei conferinţe despre numărul foarte mare de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente auto în România: 2.363. „Sistemul are scopul de a reduce numărul acestor accidente, deoarece avertizează şoferul în situaţii în care acesta poate reacţiona prea târziu", a declarat reprezentantul Mobileye, Peter Rothbart.

Folosit în 40 de ţări

Aparatul care salvează vieţi este, de fapt, o cameră video, în interiorul căreia se află un microprocesor. Aceasta se montează deasupra oglinzii retrovizoare şi transmite datele către un display amplasat pe bordul maşinii. „Sunt mai multe tipuri de avertizare. Cea mai importantă este cea de coliziune frontală. În funcţie de viteză, aparatul începe să piuie atunci când şoferul mai are 2,7 secunde până la impact", explică Rothbart.

În Europa, aparatul se comercializează pentru uz personal încă din 2007 şi este folosit în 40 de ţări, potrivit datelor furnizate de producător. La noi, acest dispozitiv va costa 770 de euro, la care se adaugă costurile de montare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite