Singuri la părinţi, dar fericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii care nu au fraţi sunt mai mulţumiţi şi mai încrezători
Copiii care nu au fraţi sunt mai mulţumiţi şi mai încrezători

Copiii singuri la părinţi sunt priviţi adesea ca fiind retraşi şi mai ciudaţi decât cei care au fraţi. Un studiu recent făcut de cercetătorii britanici dărâmă însă acest mit, notează „The Daily Mail“.

Potrivit acestuia, copiii singuri la părinţi sunt mai fericiţi decât cei care sunt forţaţi să se lupte cu fraţii lor pentru a câştiga atenţia părinţilor.

Unul dintre motivele pentru care aceşti copii par mai încrezători şi mai mulţumiţi este pur şi simplu faptul că nu au de-a face cu agresivitatea fraţilor sau a surorilor. Cercetătorii au arătat că aproape 33% din copii se plâng că sunt loviţi sau înghiontiţi de fraţi. De asemenea, un sfert dintre ei afirmă că fraţii şi surorile le pun porecle urâte şi le iau jucăriile sau hainele.

Studiul a fost cel mai amplu de acest gen din Marea Britanie, în vederea cercetării fiind analizate vieţile a 100.000 de oameni din 40.000 de familii. Cercetătorii au afirmat că discuţiile dintre fraţi îşi lasă amprenta şi asupra părinţilor.

„Pe măsură ce neînţelegerile se accentuează, părinţii devin tot mai stresaţi, iar la un moment dat renunţă să-i mai despartă sau doar îi atenţionează, lăsând deschis câmpul de bătălie", a declarat profesorul Dieter Wolke de la Universitatea din Warwick, care a coordonat studiului.

Rezultatele vin în contextul în care o cercetare anterioară arăta că fetele şi băieţii singuri la părinţi îşi fac greu prieteni şi sunt mai egoişti. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite