Şi ruşii vin să nască în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE În jurul orei 23, Florian Câmpean i-a sunat din Olinda (Brazilia) pe reporterii „Adevărul" pentru a-i anunţa că a devenit tată. Şi Laura, şi fiul lor, Sasha, sunt bine sănătoşi.Mai multe despre o naştere în stil brazilian în ediţia tipărită a ziarului în zilele următoare!

Asta e o poveste pe care ne-a spus-o Swely la cină, în timp ce vorbeam despre oameni călători în ţări îndepărtate. Ca noi, cum ar veni.

Un cuplu de ruşi, în jur de 40 de ani fiecare, care aveau deja un băieţel de 10 ani, a venit tocmai din îndepărtata Rusie până în Olinda, cu avionul, ca să nască cel de-al doilea copil. De ce în Olinda? Nu, nu pentru că s-ar fi mutat în Brazilia.

Ci pentru că ea era pasionată de astrologie. Şi într-o analiză a mapei astrale a sarcinii i-a ieşit că e musai ca acest copil să se nască în Brazilia, în Pernambuco, în Olinda, cu moaşă şi nu la spital. Hodoronc-tronc!

Aşa că, fără să ştie o boabă portugheză, fără să-şi fi aranjat vreo întâlnire dinainte de a pleca din „mama Rusie", cuplul nostru vesel a aterizat în Recife, şi-a găsit cazare şi a început să caute o moaşă locală.

Căutarile i-au dus către Cais do Parto, asociaţia de moaşe tradiţionale înfiinţată şi condusă de Swely Carvalho. Au luat adresa, s-au prezentat la uşă şi, vorbind mai mult din mâini decât din gură, au explicat care e treaba cu ei pe meleagurile astea.

„A fost dificil din cauză că nu vorbeam nicio limbă comună, dar ne-am descurcat până la urmă. Rusoaica a născut cu mine un copil sănătos, voinic şi frumos, au mai stat câteva zile aici, apoi au zburat înapoi acasă, să-şi vadă mai departe de viaţa lor în Rusia", ne-a povestit Swely aşa, destul de mucalit.

La 5.000 şi ceva de naşteri asistate la activ, Swely e fascinantă cu poveştile pe care le deapănă cu lux de amănunte, despre femei şi întâmplări cu naşteri din toată Brazilia. În curând va povesti şi despre doi români şi un copil pe nume Sasha, şi despre o naştere pe care abia aşteptăm, şi noi, şi Swely, să o trăim împreună...

*Alte poveşti din Brazilia puteţi citi şi pe blogul Laurei şi al lui Florian Câmpean, viataprinbalonulroz.blogspot.com.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite