Şi-a riscat viaţa pentru rochia visurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanica Jenny Taylor (43 de ani), originară din Orping­ton, Kent, a refuzat o dublă mastectomie pentru a arăta bine în rochia de mireasă, scrie agenţia Rex.

Cu câteva luni înainte de nuntă, medicii au avertizat-o că este purtătoarea unei gene care face ca probabilitatea de a se îmbolnăvi de cancer de sân să fie de 85%, comparativ cu 15% - cât este riscul de a face această boală în cazul femeilor obişnuite. Pentru a micşora riscurile până la 10%, specialiştii i-au recomandat extirparea ambilor sâni şi a ovarelor.

Oricât ar părea de nebunească decizia ei, Jenny a decis să-şi păstreze sânii. Ea a ales să-şi amâne operaţia pentru a putea îmbrăca la nuntă rochia fără bretele pe care o visase o viaţă.

„Unii ar putea crede că a fost o hotărâre nebunească, dar am aşteptat nunta şi luna de miere atâta timp încât nu mi-am dorit ca aceste evenimente frumoase să fie umbrite de operaţie", spune ea.

Nu se putea imagina o mireasă fără sâni şi le-a comunicat asta şi doctorilor. Ei i-au acceptat decizia şi au ­sfătuit-o să-şi palpeze zilnic sânii şi să fie atentă şi la cele mai mici modificări ale stării ei de sănătate. Pentru Jenny au urmat nopţi cu coşmaruri în care se vedea cu tumori şi dimineţi în care verifica, iar şi iar, dacă sânii mai sunt acolo.

Nici acum, după ce i-au fost extirpaţi ambii sâni, Jenny nu regretă alegerea. „Ca mireasă mi-am dorit să fiu atrăgătoare şi sexi pentru soţul meu şi cum m-aş fi putut simţi aşa fără sâni?" Ricky, soţul ei, a susţinut-o în toată această perioadă. Anterior, el mai fusese căsătorit, dar soţia i-a fost răpusă de cancer la plămâni.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite