Sfârşitul ochelarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele cu laser care le pot reda vederea perfectă pacienţilor
Tratamentele cu laser care le pot reda vederea perfectă pacienţilor

Tratamentele cu laser care le pot reda vederea perfectă pacienţilor chiar şi după o anumită vârstă sunt deja testate şi utilizate de doctorii oftalmologi, scrie „The Daily Mail“, astfel încât asemenea intervenţii ar putea anticipa dispariţia ochelarilor de vedere.

În timp ce acum chirurgia cu laser „atacă" mai ales miopia, noile tehnici ar putea veni de hac altor afecţiuni care reduc acuitatea vizuală precum prezbitismul (diminuarea puterii de acomodare a ochiului) sau hipermetropia (vedere neclară la distanţă) care apar odată cu înaintarea în vârstă. Majoritatea adulţilor ajung la 50 de ani să nu mai poată citi meniul de la restaurant, o carte sau un ziar fără să-l ţină la distanţă de un braţ.

Dacă utilizarea tehnicilor revoluţionare va avea o rată mare de succes, numărul celor care vor fi nevoiţi să poarte ochelari se va reduce drastic. Nicio pierdere, ar spune majoritatea, de vreme ce purtarea ochelarilor de vedere ne face să părem, în medie, cu trei ani mai în vârstă!

Chirurgia revoluţionară cu laser va permite implantarea unor lentile şi a unor „instrumente" care vor ajuta la pătrunderea luminii sau corectarea corneei în cazul prezbitismului, astfel încât, indiferent care este sursa, oamenii să-şi recapete vederea limpede. Intervenţiile vor costa de la câteva sute la câteva mii de euro.

Infografie
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite