Sezonul machiajului în culori optimiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că se poartă pleoapele  roz, oranj sau în nuanţe de verde, dar rămâne la modă şi machiajul natural. Nu vă temeţi de culoarea roz. Se poartă în acest sezon pe pleoape, obraji şi buze.

Culorile machiajului de sezon sunt optimiste şi feminine, potrivit Mirelei Vescan, make-up artist Rimmel London. Se regăsesc “în prima parte a curcubeului”, adică roşu, oranj şi galben, cu roz ca “derivat” şi verdele, “contrapunct”, pentru un echilibru de culoare.

„De asemenea, este foarte actual machiajul natural «nude», realizat cu nuanţe de bej, în funcţie de culoarea tenului”, explică make-up artistul. Pentru aplicare, specialistul recomandă o reţetă simplă: se alege o nuanţă fină de oranj sau roz şi se va aplica pe pleoape, obraji şi buze. „Rezultatul este foarte plăcut, aceste culori oferă prospeţime tenului.”

Ochi „smokey” sau tuş pe pleoape

Machiajul pentru seară poate fi cu nuanţe de verde pe pleoape, în genul „smokey eyes” (fard aplicat pe pleoapa de sus şi pe cea de jos, fără să depăşească vârful genelor atunci când ţineţi ochii deschişi). „Foarte modern este şi tuşul pentru pleoape, care poate fi folosit generos, ca o completare a unui machiaj de zi sau poate fi folosit cu nuanţe de bej strălucitor”, explică Mirela Vescan.

Este important ca pielea să arate „suplu”, ceea ce înseamnă o bază de machiaj cu fond de ten, fard corector şi pudră fină, transparentă, pe care se pot aplica fardurile colorate, roz şi oranj. Nuanţele alese pentru machiaj trebuie să aparţină aceleiaşi familii de culori. Liniile trebuie să fie simple, fără umbre complicate pe pleoape.

„O combinaţie foarte senzuală poate fi obţinută cu nuanţe de roz pe pleoape şi obraji şi cu un ruj roşu mat pe buze.” Pentru un machiaj lejer, de zi, Mirela Vescan recomandă sprâncene conturate cu un fard în culoarea lor, un roz deschis pe arcade, pomeţi şi buze şi mascara pentru volum, de preferinţă maro, pe gene.

Cum alegi machiajul

Dacă eşti brunetă şi te bronzezi de la prima expunere la soare, pentru un machiaj cât mai natural este important să foloseşti produsele care bat în auriu, explică make-up artistul Simina Brădeanu. Dacă ai tenul deschis la culoare şi uşor transparent, produsele de machiaj recomandate trebuie să bată în roz. Dar indiferent de ten, lasă-ţi porii la vedere şi foloseşte cantităţi reduse de fond de ten şi pudră.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite