Sexomnia, o boală a somnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 8% din pacienţii unui centru pentru tulburări ale somnului au declarat că suferă de sexomnie, adică au făcut sex în timp ce dormeau, arată un studiu al cercetătorilor canadieni citat de LiveScience.com. Partidele de sex în timpul somnului s-au dovedit mai frecvente în cazul bărbaţilor (11%) decât în cazul femeilor (4%).

Studiile precedente au arătat că unii oameni - în special bărbaţii - încep să facă sex cu partenerul în timpul somnului şi chiar ajung la orgasm, dar de cele mai multe ori nu-şi aduc aminte. Află doar dacă le spune partenerul.

Noua cercetare a fost realizată pe 832 de persoane, toţi pacienţi ai unui centru pentru tulburări de somn. „Până acum, nu s-a studiat cât de des apare sexomnia", spune unul dintre autorii studiului, Sharon A. Chung de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Health Network din Toronto, Canada.

„Iar dacă procentul celor care au avut episoade de sexomnie, aproape 8%, pare mare, trebuie precizat că am studiat doar pacienţii unei clinici de specialitate şi ne aşteptăm ca numărul să fie mult mai mic în rândul populaţiei globale."

Cercetătorii nu au reuşit să afle ce-i determină pe oamenii care au tulburări ale somnului să întreţină relaţii sexuale în timp ce dorm. Au descoperit însă că şi cei care sufereau de insomnie, şi cei care au raportat episoade de sexomnie fumează şi consumă cofeină. De asemenea, de două ori mai mulţi sexomniaci au recunoscut că au consumat droguri (15,9%) decât pacienţi cu alte tulburări de somn (7,7%).

Episoadele de sexomnie apar predominant în momentele confuze de excitare, spune experţii, şi pot coincide cu episoade de somnambulism.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite