Semnele autismului apar în jurul vârstei de trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afecţiunile psihice în rândul copiilor iau o tot mai mare amploare, pe fondul poluării, al stresului şi al alimentaţiei necorespunzătoare. Aproximativ 60 de cazuri de autism se

Afecţiunile psihice în rândul copiilor iau o tot mai mare amploare, pe fondul poluării, al stresului şi al alimentaţiei necorespunzătoare.

Aproximativ 60 de cazuri de autism se înregistrează la 10.000 de persoane, în contextul în care tulburările mentale constituie o cauză majoră de dizabilitate, întrecute doar de tulburările cardiovasculare şi succedate de cancer. "Autismul este o afecţiune subdiagnosticată, care dacă este depistată la timp, beneficiind de un tratament adecvat, îmbunătăţeşte semnificativ calitatea vieţii bolnavilor", a afirmat prof. Mircea Tiberiu, preşedintele Societăţii Naţionale de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului. Autismul este o tulburare a creierului care interferează cu abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Primele semne constau în felul în care copilul de 1-3 ani interacţionează cu mama, prezintă o lipsă a empatiei şi deficienţe la nivelul limbajului şi al comunicării.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite