Şefu’ plăteşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Data viitoare când ieşiţi la o bere cu colegii nu-l uitaţi pe şef! Conform unui studiu realizat în 12 ţări europene de SABMiller, companie care deţine în România subsidiara Ursus Breweries (producător al mărcilor de bere Ursus, Timişoreana, Ciucaş etc), managerii români sunt cei mai generoşi din Europa când vine vorba de a face cinste.

Unu din cinci şefi insistă să plătească berea subalternilor săi. De asemenea, 98% din şefii români nu spun pas unei ieşiri în oraş cu angajaţii. Rezultatele diferă foarte mult în Europa. 20% din managerii francezi nu se alătură cu nicio ocazie colegilor de birou la ieşirile în oraş şi doar 5% din managerii din Spania se oferă constant să achite consumaţia colegilor.

„Regulile ţin foarte mult de fiecare ţară, de cultura din zonă, de obişnuinţe. Un şef din Germania se comportă diferit de cel din România. Pe de altă parte, şefii români le plătesc consumaţia subalternilor şi pentru a compesa discrepanţa dintre salariul lui şi cele ale subalternilor", spune Daniela Necefor, managing partner Total Business Solutions.

Mediul relaxat stimulează creativitatea

În urma aceluiaşi sondaj a reieşit că 80% din angajaţii spanioli ies împreună în oraş, mai des decât toţi ceilalţi angajaţi din Europa, urmaţi îndeaproape de ruşi şi cehi. Comparativ, în ultimele trei luni, 60% din angajaţii din România au ieşit să bea o bere alături de colegi. Cei mai distanţi europeni faţă de colegii de muncă sunt germanii şi olandezii.

„Ieşirea la o bere, la un prânz, la un film - genul acesta de socializare în afara biroului - este recomandată pentru stimularea creativităţii. Mediul relaxat îi face atât pe şefi, cât şi pe subalterni să abordeze subiecte pe care le evită la serviciu. În plus, managerul ajunge să-şi cunoască angajaţii şi în alte ipostaze decât cea oficială, de la birou", explică Alexandra Urşeanu, Account Manager la HART Human Resource Consulting. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite