Secretul reuşitei: feminitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care-şi doresc să fie apreciate la locul de muncă ar trebui să reziste tentaţiei de a se comporta ca nişte bărbaţi, le sfătuiesc cercetătorii.

Studiile arată că femeile care au o atitudine bătăioasă în relaţiile de serviciu au mai puţine şanse să aibă succes în carieră decât cele care îşi folosesc atuurile feminine. Descoperirile, care le vor înfuria pe feministe, sugerează că cea mai bună modalitate pentru o femeie de a avea succes într-o lume a bărbaţilor este să se poarte ca o doamnă, potrivit „The Daily Mail".

Cercetătorii de la Universitatea George Mason din Virginia, SUA, au inclus în studiu 80 de tineri, femei şi bărbaţi, care îşi făceau masteratul în administrarea afacerilor şi cărora le-au pus o serie de întrebări despre personalitatea lor. Opt ani mai târziu, au luat din nou legătura cu aceştia pentru a afla ce progrese au făcut în carieră şi s-a dovedit că femeile „macho" au avut parte de mai puţine promovări decât cele care au adoptat o atitudine mai puţin bătăioasă.

Agresivitate controlată

„Doamnele care au un comportament stereotip masculin s-ar putea să-şi micşoreze şansele la o promovare, chiar dacă această atitudine este tipică unui manager de succes", explică Olivia O'Neill de la Universitatea George Mason.

Femeile aflate în poziţii de conducere, care au făcut un efort pentru a-şi tempera agresivitatea monitorizându-şi comportamentul au avut mai mult de câştigat decât cele cărora nu le-a păsat de acest aspect. Pe de altă parte, monitorizarea comportamentului nu a avut niciun efect asupra carierei bărbaţilor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite