Secretul longevităţii: 15 minute de exerciţii fizice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care fac mişcare zilnic un sfert de oră vor trăi cu trei ani mai mult decât sedentarii, susţin specialiştii.

Cercetări mai vechi au demonstrat că rata mortalităţii scade cu 14% în cazul persoanelor care depun efort. Noile studii efectuate pe 400.000 de subiecţi cu vârste de peste 20 de ani şi publicate în revista „The Lancet" demonstrează că un stil de viaţă sănătos, dar „alimentat" cu 15 minute de exerciţii fizice scade rata mortalităţii cu încă 4%, echivalentul a trei ani.
Un exces de mişcare, care depăşeşte 100 de minute, nu aduce însă un beneficiu mai mare pentru organism.

Organismul este ferit de cancer

Specialiştii au mai descoperit că exerciţiile s-au dovedit eficiente şi pentru a proteja organismul împotriva cancerului. Persoanele clasificate ca inactive aveau un risc mai mare cu 11% să moară de cancer chiar şi decât cei care făceau exerciţii uşoare.
Rata deceselor cauzate de cancer a scăzut însă cu 1% pentru cei care adăugau la rutina zilnică încă 15 minute de exerciţii fizice.
„Persoanele care vor să facă mişcare, dar se plâng că nu au timp pentru aşa ceva, pot beneficia totuşi de efecte pozitive asupra sănătăţii dacă fac mişcare chiar şi o dată sau de două ori pe săptămână, însă intensitatea efortului trebuie să fie mai mare", spun cercetătorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite