VIDEO Secretul îmbătrânirii, într-o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de 17 ani din Statele Unite, care este captivă, însă, în trupul unei fetiţe, i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să descopere secretul îmbătrânirii.

Brooke Greenberg, care anul viitor va fi suficient de mare pentru a primi drept de vot, nu s-a dezvoltat nici fizic, nici mintal. Are în continuare o înălţime de 76 de centimetri şi mintea unui copil de numai un an, relevă publicaţia „The Daily Telegraph". Iniţial, doctorii au fost stupefiaţi. Acum, studiile făcute cu privire la ADN-ul copilei arată că problemele ei de dezvoltare ar putea fi legate de un defect al genelor responsabile cu procesul de îmbătrânire la oameni.

Specialiştii speră să găsească, analizând ADN-ul lui Brooke, noi informaţii cu privire la îmbătrânire şi chiar să pună la punct noi tratamente pentru bolile de care ajung să sufere oamenii în vârstă.

Cazul fetei a uluit întreaga lume ştiinţifică, iar săptămâna aceasta va avea loc, la Londra, o conferinţă pe această temă. Profesorul Richard Walker de la Universitatea din Florida de Sud, care a condus studii pe tema acestui caz, a declarat că „starea lui Brooke oferă cercetătorilor o oportunitate unică de a înţelege procesul îmbătrânirii".

Brooke este capabilă să facă o serie de gesturi, să recunoască sunete, dar nu poate vorbi. Oasele ei sunt ca ale unui copil în vârstă de 10 ani, dar are şi acum dinţi de lapte.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite