Secretul familiei fericite: două fiice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici demontează mitul conform căruia cel mai bine este ca un cuplu să aibă o fată şi un băiat . Secretul armoniei în familie constă în numărul de fiice şi fii, iar cuplurile care au două fete au parte de mai puţine certuri şi de mai puţină gălăgie.

Cercetătorii britanici spun că nu mai este loc de îndoială: cele mai liniştite familii sunt cele în care există două fete. Asta pentru că două surori nu se ceartă prea des, se joacă împreună şi nu îşi supără părinţii, arată un studiu comandat de site-ul dedicat părinţilor Bounty.com. În plus, afirmă oamenii de ştiinţă, când există două fete la părinţi, acestea nu se ignoră şi tind să se confeseze mamei sau tatălui, notează cotidianul britanic „The Daily Mail".

Totuşi, cercetătorii atrag atenţia că un număr dublu de fete nu dublează şi satisfacţiile. Dimpotrivă, familiile cu patru fete sunt cel mai puţin fericite. În vederea realizării acestui studiu au fost luate în calcul răspunsurile a 2.116 părinţi privind formula ideală pentru o familie armonioasă, toţi având fii sau fiice cu vârste sub 16 ani. Au fost exceptate cazurile în care exista un singur copil la părinţi.
 
Majoritatea familiilor cu două fiice au spus că acestea sunt înţelegătoare şi comunicative, că ajută la treburile casei şi că se înţeleg, în general, foarte bine. Însă cele cu patru fete s-au plâns de faptul că au zilnic de aplanat discuţii. Mamele şi taţii care au patru copii, de orice sex, descriu viaţa de familie ca fiind mai degrabă „o luptă". Conflictele apar, potrivit studiului, în special dimineaţa, când toată lumea se pregăteşte să plece de acasă, şi seara, înainte de culcare. 

Mai puţine dispute între fete şi băieţi

Părinţii cu mulţi copii admit şi faptul că, în anumite situaţii, nu au cum să le acorde tuturor aceeaşi atenţie. Cercetarea britanicilor a arătat că, pe locul doi în topul celor mai bune combinaţii de copii, se află perechile formate dintr-un băiat şi o fată. 86% din părinţii care au un fiu şi o fiică au afirmat că aceştia se înţeleg foarte bine. Explicaţia? Doi fraţi de sexe diferite se ceartă rar din cauza jucăriilor, iar părinţii se pot înţelege mai bine cu ei. Totuşi, pe măsură ce înaintează în vârstă, copiii încep să nu mai aibă interese comune.

A treia combinaţie favorabilă a fost desemnată cea formată din doi băieţi. Părinţii care au doar doi fii spun că aceştia îşi acordă multă atenţie unul altuia şi că sunt prieteni apropiaţi.

Topul celor mai bune combinaţii

1. Două fete
2. O fată şi un băiat
3. Doi băieţi
4. Trei fete
5. Trei băieţi
6. Patru băieţi
7. Două fete şi un băiat
8. Doi băieţi şi o fată
9. Trei băieţi şi o fată
10. Trei fete şi un băiat
11. Două fete şi doi băieţi
12. Patru fete

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite