Secretele longevităţii: munca şi sexul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au găsit reţeta pentru o viaţă mai lungă: munceşte mult şi nu te pensiona devreme, scrie cotidianul „USA Today".

Un studiu realizat în urma analizării a 1.528 de americani, timp de 90 de ani, a demontat o serie de mituri, printre care şi ideea că stresul de la locul de muncă îţi scurtează viaţa. „Toată lumea spune «nu te stresa, nu munci mult, ieşi la pensie devreme şi relaxează-te jucând golf pentru a avea o viaţă lungă». Cercetarea arată însă altceva", spune profesorul Howard Friedman, unul dintre coordonatorii studiul. Cercetătorii spun că, dacă după prima tinereţe, persoanele rămân active şi au o viaţă sexuală împlinită, acestea au mai multe şanse să trăiască mai mult. Ei au identificat şi mai multe mituri, total neadevărate.

1. Gândirea optimistă creşte longevitatea. În timpul studiului, copiii despre care părinţii spuneau că văd doar partea plină a paharului au trăit mai puţin decât ceilalţi.

2. Grădinăritul sau mersul pe jos nu sunt suficiente pentru sănătate. Mulţi medici recomandă cel puţin 30 de minute zilnice de efort fizic intens. Studiul a demonstrat că o activitate constantă, chiar dacă nu intensă, menţine sănătatea.

3. Relaxează-te; a fi permanent serios nu este un lucru bun. Cei mai mulţi dintre participanţii longevivi erau persoane conştiincioase.

4. Căsătoreşte-te ca să trăieşti mai mult. Se poate spune că o relaţie sexuală şi sentimentală fericită este cheia pentru o viaţă mai lungă. Dar studiul demonstrează că persoanele singure pot trăi la fel de mult.

5. Nu munci mult dacă vrei o viaţă mai lungă. Participanţii la cercetare cu cariere de succes s-au dovedit mai longevivi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite