Secretele unei minţi sănătoase: ciocolata, sexul şi râsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O minte sănătoasă şi puternică se obţine prin alegerea corectă a alimentelor pentru a ne întări organismul şi prin adoptarea unui stil de viaţă corespunzător, arată un studiu citat de

O minte sănătoasă şi puternică se obţine prin alegerea corectă a alimentelor pentru a ne întări organismul şi prin adoptarea unui stil de viaţă corespunzător, arată un studiu citat de "DailyMail".

Ciocolata neagră este alimentul-cheie de pe lista ingredientelor care stimulează materia cenuşie, în timp ce o viaţă sexuală activă este esenţială pentru menţinerea creierului în formă chiar şi la bătrâneţe.

"Timp de secole am atribuit capacitatea cognitivă a creierului nostru, moştenirii genetice, dar acum este evident că aceasta este influenţată de alegerile pe care le facem zilnic. Ce mâncăm, ce bem, cum învăţăm la şcoală sau în ce dispoziţie ne aflăm, toate acestea sunt cruciale pentru dezvoltarea noastră mentală", a explicat Terry Horne, autorul unei cărţi despre antrenarea minţii.

Acesta susţine că sexul are un impact pozitiv asupra minţii, deoarece, în timpul actului sexual, în creier au loc şapte reacţii chimice diferite care îmbunătăţesc abilitatea cognitivă. Elementele din compoziţia ciocolatei negre sunt şi ele benefice.

Magneziul şi antioxidanţii cresc rezerva de oxigen din creier şi reduc riscul producerii unui atac cerebral. O dietă slabă în grăsimi este, de asemenea, un alt mod de creştere a performanţei mentale. O atitudine deschisă, fericită şi optimistă ajută foarte mult creierul. La fel şi ocolirea persoanelor negativiste, depresive şi plângăcioase. (Magda Şerban)

Atitudinea optimistă îmbunătăţeşte
performanţa mentală

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite