Secretele longevităţii, în 12 paşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a trăi mult trebuie să fii optimist, să ai un partener înţelegător şi mulţi copii Cu toţii ne dorim să trăim mai mult. Graţie recentelor cercetări în domeniu, vom putea

Pentru a trăi mult trebuie să fii optimist, să ai un partener înţelegător şi mulţi copii

Cu toţii ne dorim să trăim mai mult. Graţie recentelor cercetări în domeniu, vom putea trăi chiar şi 150 de ani. Până când acest lucru va fi posibil, iată câteva sfaturi care pot contribui la creşterea speranţei de viaţă.

1. Râsul întinereşte

Scade nivelul stresului, întăreşte sistemul imunitar şi creşte toleranţa la durere. Acestea sunt numai câteva dintre atributele râsului. De curând s-a mai descoperit că râsul poate suplini mişcarea. De exemplu, câteva reprize de râs pe zi echivalează cu zece minute de jogging sau 15 minute petrecute pe bicicleta fixă.

2. Şapte ore de somn

Dacă vrei să trăieşti mai mult, dormi între şase şi şapte ore pe noapte. Mai mult de opt ore de somn sau mai puţin de patru îţi scurtează speranţa de viaţă.

3. O căsnicie fericită

Mariajul îndelungat şi fericit este benefic pentru ambele sexe. Poartă-te frumos cu partenerul tău de viaţă, respectă-l şi consideră-l cel mai bun prieten. În caz contrar, avertizează psihologii, eşti supus riscului de a deceda prematur.

4. Cât mai mult sex

S-a dovedit că sexul reduce stresul şi îmbunătăţeşte calitatea somnului. În plus, spun cercetătorii, o viaţă sexuală activă te arată mai tânăr cu şapte ani. Statisticile arată că, în medie, un adult are în jur de 61 de contacte sexuale pe an.

5. Alege viaţa la ţară

Persoanele care locuiesc în mediul rural trăiesc mai mult decât cele care au domiciliul la oraş. Un studiu realizat de cercetătorii din Tokyo arată că pensionarii de la ţară, datorită aerului curat şi nu numai, trăiesc mai mult decât orăşenii.

6. Evită excesul culinar

Mâncatul în exces reprezintă una dintre principalele cauze de îmbătrânire prematură, dar şi de apariţie a unor boli precum cancerul sau suferinţele cardiovasculare. Statisticile arată că din 270.000 de infarcturi înregistrate anual în rândul britanicilor, 28.000 sunt atribuite obezităţii.

7. Cât mai mulţi copii

Cu cât ai mai mulţi copii, cu atât vei trăi mai mult, spun psihologii. Aceştia susţin că suportul copiilor şi al nepoţilor este foarte important pe măsură ce înaintăm în vârstă.

8. Fii optimist

Cercetătorii Clinicii Mayo din SUA au descoperit că persoanele optimiste trăiesc cu 12 ani mai mult decât cele pesimiste. Acestea din urmă sunt predispuse la afecţiuni virale, dar şi la dezvoltarea cancerului mamar sau de piele.

9. Mănâncă ciocolată

Cercetătorii de Harvard School of Public Health au constatat că persoanele care consumă zilnic o cantitate moderată de ciocolată trăiesc mai mult decât cele care preferă alte dulciuri. Explicaţia este aceea că ciocolata conţine nişte substanţe care au rolul de a ne proteja de cancer şi de bolile cardiace.

10. Bea ceai verde zilnic

Ceaiul verde sau negru conţine antioxidanţi cunoscuţi pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii. Se spune că cine bea o cană de ceai pe zi nu va avea niciodată probleme cardiace.

11. Nu lucra acasă

Specialiştii de la Universitatea John Hopkins din SUA vă recomandă să nu lucraţi acasă, deoarece asta va spori stresul acumulat la locul de muncă. Ei spun că o persoană stresată este de 20 de ori mai expusă riscului de a suferi de boli de inimă, dar şi de a îmbătrâni prematur.

12. Iubeşte animalele

Persoanele care locuiesc alături de câini, pisici sau peşti sunt mai puţin stresate decât cele care stau fără animale, şi merg mai rar la medic, spre deosebire de cele care nu au în preajmă animale, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Cambridge.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite