Şcoli de vară pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii ocupaţi şi peste vară sau care nu au rude la ţară îşi pot înscrie copiii în programele educativ-recreative ale grădiniţelor. Pictură, dans, teatru, muzică, informatică sau înot sunt numai câteva dintre activităţile pe care grădiniţele le-au pregătit pentru preşcolari.

Grădiniţele din majoritatea judeţelor din ţară îşi lasă porţile deschise pentru preşcolari pe perioada verii. Asta şi pentru a veni în ajutorul părinţilor presaţi de muncă, explică directorii instituţiilor.

Unele grădiniţe au recurs chiar la un preţ de criză pentru a atrage mai mulţi copii. La Kinder Planet– Learning Center, preţurile s-au redus de la 1.100 de lei la 700 de lei pentru o lună de zile.

„Am redus taxa ca urmare a renegocierii chiriei pe fondul creşterii euro şi astfel suntem mai accesibili pentru părinţii cu un venit mediu“, ne-a explicat directoarea Roxana Nidelea. Mai mult, programele şcolilor de vară sunt deschise şi pentru copiii care nu pot frecventa o lună întreagă grădiniţa.

Părinţii stabilesc durata programului

„Părinţii îşi pot înscrie copiii cu vârste cuprinse între un an şi trei luni şi şase ani şi pentru câteva zile, urmând să plătească în raport cu zilele frecventate“, a mai adăugat Nidelea. 

O altă şcoală de vară este oferită de grădiniţa Cuibuşorul zânelor din Bucureşti. Programul va dura până la 11 septembrie şi constă în ateliere zilnice, susţinute de  traineri din Anglia, Italia, Slovacia, Polonia, dar şi din ţară. Copiii vor învăţa arta dramatică, arta creativă, vor viziona proiecţii cu balade din diferite culturi sau vor vizita muzeele şi galeriile de artă din Bucureşti şi nu numai.

Micii antreprenori

Pentru o lună, părinţii vor plăti 500 de lei pentru un program scurt sau 1.000 de lei pentru program prelungit, până la ora 18.00.

Pentru părinţii care vor să-şi înscrie copiii la o şcoală de vară în care se înveţe arte marţiale, modelaj, tradiţii şi obiceiuri la români sau noţiuni de antreprenoriat, grădiniţa EuroKid oferă trei variante de program: scurt, de la 8.00 la 12.00 costă 600 de lei pe lună, programul mediu durează până la 15.30 şi costă 800 de lei lunar, iar cel lung de până la ora 17.00, îi costă pe părinţi 1.000 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite