Schimbă-ţi programul de exerciţii fizice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretul menţinerii motivaţiei de a face gimnastică stă în realizarea unor exerciţii uşoare şi alternarea lor astfel încât să nu intervină rutina Lipsa soarelui, vremea rece şi

Secretul menţinerii motivaţiei de a face gimnastică stă în realizarea unor exerciţii uşoare şi alternarea lor astfel încât să nu intervină rutina

Lipsa soarelui, vremea rece şi dorinţa de a sta cât mai mult în casă, la căldură, ne fac să renunţăm la programul zilnic de exerciţii. Chiar dacă iarna avem la dispoziţie o gamă largă de activităţi în aer liber, precum schiatul, snowboardul sau mersul în drumeţii, există persoane care nu ajung să se bucure de ele. Astfel, în timpul sezonului rece, mulţi dintre noi ajung să "hiberneze", punând activitatea fizică pe un loc secund.

Potrivit instructorilor de aerobic, citaţi de site-ul about.com, secretul menţinerii motivaţiei pentru realizarea exerciţiilor fizice constă în efectuarea unor exerciţii uşoare şi accesibile şi alternarea acestora astfel încât să nu intervină rutina.

Chiar dacă nu sunteţi adepţii exerciţiilor în aer liber, puteţi încerca ocazional să faceţi puţină mişcare şi în afara casei, deoarece aerul rece ne înviorează şi ne sporeşte tonusul. Pentru un rezultat eficient, puteţi încerca să alternaţi realizarea exerciţiilor în interior şi în aer liber. Începeţi programul zilnic de exerciţii cu o perioadă de încălzire, pentru ca apoi să petreceţi 5-10 minute alergând. Întoarceţi-vă în casă pentru încă 10-15 minute de exerciţii.

Continuaţi să alternaţi exerciţiile, astfel, timp de o jumătate de oră. O altă opţiune pentru un program de exerciţii dinamic constă în împărţirea timpului alocat efectuării exerciţiilor astfel încât să începeţi programul cu câteva minute de jogging, pentru ca apoi să completaţi programul cu câteva exerciţii realizate în casă.

Acordaţi timp încălzirii musculare

Atunci când este frig, muşchii se contractă, îngreunând realizarea exerciţiilor, de aceea este nevoie de câteva minute în plus de încălzire.

Încercaţi să dinamizaţi pe cât posibil programul de exerciţii, înlocuind mişcările de stretching cu mersul alert. Dacă alegeţi să faceţi mişcare în aer liber, încercaţi să realizaţi câteva mişcări de încălzire înainte de a părăsi locuinţa. Dacă vă număraţi printre persoanele pentru care exerciţiile fizice nu sunt foarte tentante, puteţi realiza treptat tranziţia de la starea inactivă prin efectuarea unor mişcări de yoga înainte.

Oferiţi-vă un premiu la sfârşitul exerciţiilor

Principalul motiv pentru care oamenii renunţă la programul zilnic de exerciţii este intrarea în rutină. Din acest motiv, instructorii de fitness afirmă că programul de exerciţii trebuie constant schimbat. Astfel, se pot alege cinci tipuri de exerciţii şi se pot combina aşa încât să nu fim nevoiţi să efectuăm aceleaşi mişcări în fiecare zi.

Dacă observaţi că nu sunteţi suficient de motivat pentru a începe programul de exerciţii fizice, încercaţi să stabiliţi o recompensă care să vă aştepte la sfârşit. Astfel puteţi să vă oferiţi 10 minute în plus, la sfârşitul exerciţiilor, pentru a vă răsfăţa în cadă sau pentru a savura o cafea.

De asemenea, la sfârşitul săptămânii, plănuiţi o activitate plăcută pe care să o realizaţi la sfârşitul exerciţiilor: vizionaţi un film, faceţi un masaj sau mergeţi la cumpărături.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite