Schelete care ar putea schimba istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multă vreme oamenii de ştiinţă au fost de părere că Africa este leagănul omenirii. Numai că în prezent o uimitoare descoperire pare să le zdruncine convingerile, notează „The Daily Mail“.

Arheologii au găsit în Georgia şase schelete care datează de circa 1,8 milioane de ani. Iar descoperirea ar putea schimba teoria evoluţiei umane. 

Potrivit cercetătorilor, prezenţa scheletelor în republica din Caucaz sugerează faptul că strămoşii noştri primitivi ar fi părăsit Africa pentru a explora lumea cu 800.000 de ani mai devreme decât se credea până acum, înainte de a se întoarce pe continentul lor natal.

Rămăşiţele descoperite, printre care se numără cranii şi dinţi ce s-au conservat foarte bine, sunt primele oase ce datează din această epocă găsite în afara continentului african. Experţii afirmă că au aparţinut unei rase umane de mică statură, cu un creier primitiv, de mici dimensiuni, care ar fi mers şi ar fi alergat la fel ca oamenii din ziua de astăzi.

Alături de aceste rămăşiţe au fost găsite unelte din piatră şi resturi de provenienţă animală şi vegetală, fapt ce sugerează că ar fi vânat şi ar fi tranşat carnea.

Profesorul David Lord­kipanidze de la Muzeul Naţional Georgian afirmă că Africa rămâne totuşi leagănul omenirii. „Georgia ar putea fi însă leagănul primilor europeni“, a precizat acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite