Scenarii inedite privind viitorul omenirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refugiaţii se vor muta în Antarctica până în 2030, Olimpiadele se vor organiza doar în spaţiul virtual, iar centrul Australiei va fi abandonat din cauza secetei. Aşa arată o serie de scenarii

Refugiaţii se vor muta în Antarctica până în 2030, Olimpiadele se vor organiza doar în spaţiul virtual, iar centrul Australiei va fi abandonat din cauza secetei. Aşa arată o serie de scenarii exotice privind consecinţele schimbărilor climatice, relevă Reuters. Organizaţia britanică Forum for the Future vrea să provoace o dezbatere aprinsă pentru a avertiza cu privire la încălzirea globală, prezentând variante radicale ale viitorului. “Aşa ar putea arăta lumea, iar unele variante nu sunt plăcute”, a declarat Peter Madden, şeful organizaţiei.

Cinci scenarii posibile

Eficienţa primează. Inovaţiile tehnologice vor ajuta la rezolvarea problemelor legate de schimbarea climei.

Transformarea serviciilor. Oamenii nu vor avea maşini, ci biciclete. Centrul Australiei şi Oklahoma vor fi abandonate din cauza secetei.

Atleţii vor concura de acasă la prima Olimpiadă virtuală din lume.

Redefinirea progresului. O recesiune globală va forţa oamenii să trăiască modest.

Războiul economic al mediului. Barilul de petrol trece de 400 de dolari, comerţul e în impas. Mulţi se mută în Antarctica, unde temperaturile cresc.

Lumea protecţionistă. Marocul va fi invitat în Uniunea Europeană în schimbul accesului exclusiv la rezervele de energie solară.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite