Scapă de impurităţile pielii fără durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de tehnicile tradiţionale invazive de curăţare a tenului, cea bazată pe lumina fracţionată stimulează epiderma să se autorepare controlat O metodă revoluţionară de

Spre deosebire de tehnicile tradiţionale invazive de curăţare a tenului, cea bazată pe lumina fracţionată stimulează epiderma să se autorepare controlat

O metodă revoluţionară de tratare a afecţiunilor pielii dezvoltată în urmă cu trei ani în SUA a ajuns şi în România. Cu ajutorul unui laser special cu o lumină fracţionată care nu arde pielea se poate trata orice defect al epidermei, de la cicatricile produse de acnee până la petele cu potenţial cancerigen.

Pielea este unul dintre cele mai sensibile organe de simţ cu care suntem înzestraţi. O piele curată, fără impurităţi este oglinda către un organism sănătos, de aceea trebuie să fim întotdeauna atenţi la transformările pe care corpul nostru le suferă.

Soarele, trecerea anilor, diversele boli ale copilăriei, toate acestea lasă urme vizibile asupra epidermei. Unele "urme" pe care le avem pe piele se pot transforma chiar, cu timpul, în afecţiuni cu un potenţial crescut de risc.

Alternativă la tratamentele tradiţionale

Multe dintre afecţiunile la nivelul tegumentelor erau până în prezent tratate prin cauterizare sau chiuretare, acţiuni invazive care provocau sângerarea şi deteriorarea epidermei.

Astăzi, cicatricile produse de acnee sau de vărsat de vânt, cele operatorii sau rezultate în urma unor accidente, vergeturile, pistruile, petele de îmbătrânire, ridurile sau semnele din naştere se pot trata cu ajutorul unui aparat special cu laser, unic în estul Europei. Acesta se bazează pe lumina fracţionată aplicată la nivelul pielii. Tehnica este relativ nouă, dezvoltată în urmă cu trei ani în SUA.

O şedinţă durează 20 de minute

Intervenţia constă în producerea unor găuri extrem de fine în interiorul părţii profunde a pielii. Suprafaţa epidermului este străbătută de lumină şi ajunge la nivelul dermului, unde se produce o coagulare a structurilor şi o contracţie a ţesuturilor.

Astfel, prin modificarea în profunzime a dermului, ţesutul deteriorat este reparat prin generarea de celule noi, iar structura pielii este vizibil îmbunătăţită. Tratamentul cu laser cu lumină fracţionată este unic în vestul Europei, tehnica fiind ea însăşi relativ nouă, dezvoltată în urmă cu trei ani în SUA.

"Numărul de afecţiuni grave ale pielii a crescut îngrijorător în ultimii ani, datorită înmulţirii factorilor de risc la care suntem expuşi. Aluniţele multe de pe corp sau expunerea îndelungată la soare sunt doar câteva dintre cauzele afecţiunilor pielii.

De cele mai multe ori, pacienţii se tem de intervenţiile chirurgicale care implică suferinţă fizică sau refacere prelungită. Tehnica bazată pe lumina fracţionată stimulează pielea să se autorepare controlat, într-o perioadă mult mai scurtă decât în cazul unei intervenţii chirurgicale", spune dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog. Pentru majoritatea intervenţiilor, sunt necesare patru şedinţe de tratament, la interval de o lună şi jumătate, costul pentru fiecare şedinţă fiind de aproximativ 700 euro.

O şedinţă nu durează mai mult de 20 de minute, însă pregătirea pentru aceasta se face cu o oră în urmă, când pacientului i se aplică o cremă anestezică pe suprafaţa supusă procedurii. Ceea ce face acest tratament deosebit este faptul că nu arde pielea, pacientul nu necesită îngrijire specială, iar în maximum două zile de la intervenţie acesta îşi poate relua activităţile zilnice fără restricţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite