Scanerul 3D care alege blugii potriviţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul aparat le va fi de mare ajutor în special femeilor care şi-ar dori să probeze zeci de perechi, dar n-au destul timp la dispoziţie. Oamenii de ştiinţă au pus la punct un aparat revoluţionar graţie căruia femeile ar putea să-şi aleagă foarte uşor forma şi croiala perfectă pentru pantaloni.

Găsirea unei perechi perfecte de blugi presupune multă răbdare, noroc şi destul de multe ore petrecute în camera de probă. Procesul va deveni, în curând, mult mai simplu datorită unui scanner 3D, scrie publicaţia „The Daily Mail". Scanerele 3D, care erau folosite înainte doar în magazinele de lux, vor fi disponibile de-acum pentru toată lumea, iar stiliştii promit că, graţie lor, cumpărătorii vor avea o viaţă mult mai uşoară.  Dispozitivul, în valoare de 39.000 de euro, ar putea fi o soluţie salvatoare în special pentru femeile care îşi doresc din prima blugi care să li se potrivească, dar care nu au timp să probeze zeci de perechi.

Măsurători din 16 unghiuri diferite

Folosind lumina albă digitală, scanerul calculează măsurile corpului din 16 unghiuri diferite şi creează un grafic al trupului clientului în câteva secunde. Cu ajutorul angajaţilor magazinului, imaginea obţinută poate fi folosită pentru a găsi perechea de blugi ideală. Aparatul, care are aproximativ 3 metri înălţime şi 1,5 metri lăţime, se foloseşte deja în mallul Arndale din Manchester şi este testat de reţeaua de magazine de îmbrăcăminte Peacocks.

Stilistul Debs Hatfield, de la Manchester Arndale, este de părere că „înainte de a cău­ta perechea de blugi care să ţi se potrivească perfect, trebuie să fii conştient de dimensiunile corpului tău şi de gusturile pe care le ai". Acest aparat a început să fie promovat după ce, dintr-un studiu făcut de Peacocks, a reieşit că 60 de milioane de perechi de blugi zac prin şifonierele englezilor, nefiind purtate niciodată. Studiul, la care au participat 2.000 de cumpărătoare, arată că una din cinci femei deţine şase perechi de blugi pe care nu le mai poartă din cauza creşterii sau a scăderii în greutate.

Jane Hotz, care conduce Departamentul de modă pentru femei de la Peacocks, spune că, pentru o doamnă, cel mai stresant este să-şi cau­te perechea de blugi potrivită. „Identificarea aces­teia este însă unul dintre momentele «măreţe» ale vieţii", spune Jane Hotz. În momentul de faţă, la mallul Arndale are loc o campanie prin care „doctorii în blugi" folosesc scanerul 3D pentru a-i ajuta pe cumpărători să-şi aleagă pantalonii ideali. Se preconizează că, din septembrie, serviciul va fi disponibil în alte 15 magazine Peacocks. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite