Satisfacţia depinde de motivul pentru care facem sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care au făcut sex pentru a avea o experienţă nouă  şi incitantă au fost nemulţumite
Femeile care au făcut sex pentru a avea o experienţă nouă şi incitantă au fost nemulţumite

Satisfacţia sexuală este percepută de mulţi prin prisma numărului de orgasme şi a timpului petrecut în pat. Un studiu publicat de LiveScience arată însă că motivele pentru care o persoană se implică într-un act sexual pot influenţa starea de mulţumire de la final.

Cercetarea arată că atât femeile, cât şi bărbaţii sunt mai mulţumiţi atunci când fac facetime sex din dragoste decât atunci când o fac pentru a obţine bunuri materiale sau o funcţie importantă. Cele mai multe studii asupra funcţiei sexuale şi a satisfacţiei se concentrează pe excitare şi pe orgasm, spune cercetătorul Kyle Stephenson, de la Universitatea Texas din Austin, SUA.

Dar, adaugă el, oamenii fac sex din diferite motive, nu numai pentru plăcerea fizică. „Am vrut să vedem care sunt motivele în cazul oamenilor mulţumiţi de viaţa lor sexuală", spune el.

Sexul din dragoste aduce satisfacţie

Cercetătorii au rugat 544 de bărbaţi şi femei, majoritatea heterosexuali, să răspundă la o serie de chestionare privind motivaţiile lor sexuale şi satisfacţia pe care o au după actul în sine.

Bărbaţii care făceau sex pentru a-şi îmbunătăţi stima de sine au fost mai puţin mulţumiţi, aşa cum au fost şi cei care au făcut sex pentru a obţine bunuri, favoruri sau alte lucruri. Legătura între iubire şi satisfacţie a fost mai puţin puternică în cazul femeilor decât în cazul bărbaţilor, dar a fost identificată. Femeile care au făcut sex pentru a exprima ceva faţă de partenerul lor - recunoştinţă sau scuze -, au fost mai satisfăcute. La fel ca bărbaţii, cele care au făcut sex pentru a-şi creşte stima de sine, nu au fost mulţumite. Totodată, femeile care au făcut sex pentru a avea o experienţă nouă şi incitantă au fost la fel de nemulţumite.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite