Şapte reguli de bază în relaţia cu adolescenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii trebuie să ştie că încrederea şi afecţiunea sunt esenţiale în păstrarea relaţiei cu tânărul . În adolescenţă, tinerii trec prin diverse schimbări hormonale, fiziologice

Părinţii trebuie să ştie că încrederea şi afecţiunea sunt esenţiale în păstrarea relaţiei cu tânărul .

În adolescenţă, tinerii trec prin diverse schimbări hormonale, fiziologice şi de mentalitate, care îi fac irascibili, încăpăţânaţi şi greu de controlat. Adevărul potrivit căruia micuţii au crescut şi se află în pragul maturităţii nu este uşor de acceptat de părinţii care ar vrea să prelungească pe cât posibil perioada copilăriei.

Psihologii spun că adolescenţa este privită de tineri ca o perioadă a tuturor posibilităţilor, iar privirile dezaprobatoare ale părinţilor fac mai mult rău decât bine. "Părintele trebuie să îi ofere adolescentului o iluzie a libertăţii. Să îi expună ambele faţete ale acţiunilor sale şi să încheie spunându-i că, în continuare, el este cel care decide. În relaţia părinte-copil trebuie să existe mereu limite şi reguli prestabilite", a explicat psihologul şcolar Elena Leonte.Există căi prin care tranziţia de la copilărie la maturitate poate fi uşurată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite