S-a inventat îngheţata cu puţine calorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii americani au descoperit metoda prin care se poate realiza îngheţata cu conţinut scăzut de grăsimi. Pentru crearea deserturilor mai sănătoase, se va folosi versiunea

Cercetătorii americani au descoperit metoda prin care se poate realiza îngheţata cu conţinut scăzut de grăsimi. Pentru crearea deserturilor mai sănătoase, se va folosi versiunea artificială a unei proteine descoperite în peştii care trăiesc în apă adâncă. Proteina care se va folosi în producerea îngheţatei cu conţinut caloric scăzut este o versiune sintetică a celei descoperite în sângele unei specii de peşte oceanic.

Această proteină, un tip de anticongelant, permite peştilor să supravieţuiască în apele extrem de reci de pe fundul mărilor şi al oceanelor. Cercetătorii de la compania Unilever au găsit o modalitate de a sintetiza proteina.

Rezultatul este un lichid subţire, de culoare maronie, care este adăugat în îngheţată, scăzând temperatura la care se formează acele de gheaţă. Potrivit producătorilor, acest lucru vine să demonstreze că se poate crea îngheţată de o consistenţă bună fără a se folosi o cantitate mare de grăsimi. Polemicile pe tema folosirii acestei substanţe s-au iscat imediat ce producătorii de îngheţată s-au decis să o folosească ca ingredient în gama lor de produse. Asociaţia de monitorizare a produselor alimentare organice este sceptică, deoarece consideră că la fel de bine se poate folosi în realizarea îngheţatei smântâna, un produs cât se poate de natural. Asociaţia a acceptat folosirea proteinei ca ingredient, însă cu condiţia ca pe eticheta produselui să se specifice acest lucru.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite