„Rucsacul zburător“, în curând pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetările în privinţa aparatului de zbor au început în urmă cu mai bine de 30 de ani
Cercetările în privinţa aparatului de zbor au început în urmă cu mai bine de 30 de ani

Peste 18 luni, oameni din întreaga lume ar putea ajunge la serviciu în zbor, cu o „rachetă personală“ de 68.000 de euro. Un inventator din Noua Zeelandă va lansa pe piaţă un jetpack care va parcurge, în zbor, distanţa de 50 de kilometri în 30 de minute.

„Rucsacul zburător", care a fost deja testat la sfârşitul lunii mai, s-ar putea transforma într-unul accesibil tuturor în aproximativ un an şi jumătate, a anunţat compania producătoare, Martin Aircraft, condusă chiar de inventatorul Glenn Martin. Testul din urmă cu câteva zile a durat 10 minulte, iar jetpack-ul, care transporta un manechin, a fost controlat de la sol cu ajutorul unei telecomenzi, scrie site-ul Maxisciences.com.

Cercetările în privinţa aparatului de zbor au început în urmă cu mai bine de 30 de ani, însă prima versiune experimentală a lui a fost prezentată în 2008. La testele de atunci, aparatul s-a ridicat doar 2 metri deasupra solului, însă la cele de anul acesta, jetpack-ul a atins altitudinea de 1.500 de metri. Până acum, compania a investit peste 7 milioane de euro în acest proiect, potrivit estimărilor presei internaţionale.



Lista de doritori

Lansarea pe piaţă, care ar putea veni la sfârşitul anului viitor, este aşteptată de pasionaţi din întreaga lume. Până în prezent, peste 2.500 de potenţiali cumpărători s-au interesat de preţul şi de caracteristicile jetpack-ului, cei mai mulţi provenind din SUA şi din Orientul Mijlociu. Preţul aparatului este comparabil cu cel al unei maşini de lux şi ajunge la aproximativ 68.000 de euro. În  următoarele 18 luni, „rucsacul zburător" va primi din ce în ce mai multe îmbunătăţiri tehnice, susţin reprezentanţii Martin Aircraft. Aparatul va intra foarte curând într-o serie de teste intensive, care vor fi, cel mai probabil, şi cele finale.

Instruire specială

Cumpărătorii jetpack-ului vor fi instruiţi chiar de reprezentanţii Martin Aircraft. Compania a anunţat că le va cere tuturor viitorilor proprietari ai aparatului de zbor să urmeze un program de pregătire care va dura, în medie, 20 de ore.

Cercetările în privinţa aparatului de zbor au început în urmă cu mai bine de 30 de ani
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite