Roşiile menţin sănătatea ficatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparate sub formă de salate în combinaţie cu alte legume, roşiile reprezintă o sursă importantă de vitamine (A, B1, B2, B5, C, E, K), minerale (calciu, potasiu, fosfor, fier, seleniu) şi

Preparate sub formă de salate în combinaţie cu alte legume, roşiile reprezintă o sursă importantă de vitamine (A, B1, B2, B5, C, E, K), minerale (calciu, potasiu, fosfor, fier, seleniu) şi microelemente (magneziu, iod, cupru, zinc, nichel, cobalt). Nutriţioniştii recomandă consumul de roşii în peste 35 de afecţiuni: hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicaţii cronice, epidemii, diabet zaharat, scorbut, hipertensiune arterială, astenie etc.

Studiile specialiştilor din FDA (Agenţia pentru Medicamente şi Alimentaţie din SUA) arată că un consum moderat de roşii poate reduce cu circa 40% riscul apariţiei cancerului de prostată, datorită conţinutului de licopen (antioxidant). Tot licopenului i se atribuia puterea de a preveni şi alte tipuri de cancer: osos, de colon, ovarian şi pulmonar.

Roşii umplute cu piure de morcovi

Ingrediente:

1 kg roşii, 1 kg morcovi, 3 linguri pesmet, 50 g orez, 300 g roşii de gătit, suculente, 100 ml ulei de măsline, verdeţuri - mărar şi pătrunjel câte o legătură şi o lingură de seminţe de cimbru.

Preparare:

Vom pune la fiert morcovii în apă cu sare şi o linguriţă de cimbru. Vom decupa căpăcelul de la fiecare roşie. După ce morcovii au fiert, îi trecem prin maşina de tocat. Apoi amestecăm piureul acesta cu pesmet, 50 ml ulei şi verdeţurile tocate mărunt. Aşezăm roşiile într-o cratiţă şi turnăm deasupra sucul lor, restul de ulei şi verdeaţă. Roşiile sunt gata după 30 de minute. Porţia se poate servi asezonată cu iaurt.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite