Românii nu ştiu să‑şi îngrijească beţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mahmureala se tratează cu multă apă, nu cu cafea tare şi duşuri reci, aşa cum fac cei mai mulţi dintre noi. Românii care consumă alcool nu ştiu cum să combată efectele exceselor şi nici de ce simt stările de rău ce însoţesc mahmureala de după beţie.

Aproximativ nouă din zece români nu ştiu de ce sunt mahmuri după ce consumă alcool în exces, iar opt din zece oameni nu ştiu de ce femeile se îmbată mai repede decât bărbaţii, conform unui studiu ad-hoc făcut în luna iunie 2010 pe un eşantion de 2.000 de respondenţi, la comanda Ursus Breweries.

Studiul mai arată că românii încă mai cred în miturile conform cărora pentru a scăpa de mahmureală trebuie să faci un duş rece (32%) sau să bei o cafea tare (24%), când, în realitate, metoda corectă şi eficientă este consumul de apă pentru rehidratarea organismului. Numai 50% din cei chestionaţi au ştiut că o persoană care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lăsată să doarmă pentru a-şi reveni.

Mai mult de jumătate din cei care declară că au căutat să se informeze despre efectele consumului de al cool asupra organismului au folosit internetul (52%).

Realizatorii cercetării se declară surprinşi de faptul că familia, prietenii şi colegii nu reprezintă o sursă de informare frecvent utilizată (doar 15% din cei chestionaţi îi întreabă pe aceştia), în timp ce televizorul este o sursă de informaţii de acest gen pentru 12% din respondenţi, iar ziarele şi revistele, pentru 11%. Studiul se înscrie în demersurile producătorului de bere care pledează pentru un consum responsabil de alcool.

Cei care obişnuiesc să bea ar trebui să ştie şi faptul că organismele reacţionează diferit la consumul de alcool, de aceea unii pot bea mai mult decât alţii fără să se îmbete. Cercetătorii americani au descoperit recent o variaţie genetică care protejează organismul contra alcoolismului, scrie AFP.

Pentru 20% din persoanele care prezintă această caracteristică genetică, câteva pahare de alcool sunt suficiente pentru ca ele să se simtă mai „ameţite" comparativ cu restul populaţiei. 

Info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite