Românii nu ştiu ce înseamnă produse bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea consideră produse ecologice legumele şi fructele cumpărate din piaţă. Peste 60% din participanţii la un studiu despre produsele bio au spus că au consumat astfel de alimente, dar se refereau de fapt la legume şi fructe proaspete.

Studiul realizat pentru Mediafax de compania de cercetare Cult Market Research demonstrează că românii nu ştiu ce înseamnă, de fapt, produsele bio, care trebuie să respecte standardele de calitate impuse de legislaţia comunitară.

„Deşi majoritatea românilor recunosc multe dintre caracteristicile produselor bio, atunci când spun că au consumat astfel de produse, cei mai mulţi se referă la legume şi fructe cumpărate din supermarketuri sau din piaţă. Însă, pe piaţa românească legumele şi fructele proaspete bio sunt foarte rare. Astfel, cei mai mulţi «consumatori» de bio sunt, de fapt, consumatori de fructe şi legume mai mult sau mai puţin naturale, şi nu consumatori de produse bio certificate", potrivit cercetării.

Totuşi, 94% din participanţii la sondaj asociază alimentele ecologice cu produsele sănătoase sau netratate cu pesticide, 92% cred că nu conţin chimicale sau sunt naturale, iar 84% consideră că aceste produse nu dăunează mediului.

În acest context, piaţa locală a produselor bio nu depăşeşte 1% din consumul total, în timp ce în alte ţări, precum Germania, produsele bio acoperă 5% din piaţă, se mai arată în concluziile cercetării.

Alimentele bio sunt obţinute din agricultura ecologică, culturi care nu folosesc organisme modificate genetic sau pesticide, animale hrănite ecologic, fără să fie tratate cu hormoni de creştere sau antibiotice. Procesarea materiilor prime se face fără aditivi sintetici sau ingrediente modificate genetic. Certificatul de produs ecologic se obţine în urma unei serii de controale.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite