Românii ar renunţa la cafea, concediu, sau chiar la partener, dar nu la laptop sau telefon mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Intel România atât în ţara noastră, cât şi în alte 15 ţări din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), relevă importanţa dispozitivelor mobile pentru oamenii secolului al XXI-lea.

Întrebaţi dacă sunt de părere că dispozitivele mobile (telefon, smartphone, laptop, tablet PC) sunt simboluri care fie le indică statutul social, fie au menirea de a atrage atenţia, 67% dintre români au răspuns afirmativ, procent care ne situează între primele locuri în topul celor 16 ţări participante la studiu.

Legătura emoţională cu dispozitivele mobile este atât de puternică încât nu am exagera numind-o dependenţă, scrie itcnews.info.

33% din români sunt dispuşi să renunţe la ciocolată sau dulciuri, decât să trăiască o săptămână fără gadgetul lor.

23% ar renunţa la cafea, iar 19% la zile de concediu! 21% ar renunţa chiar la partener decât să experimenteze o săptămână fără terminalul lor mobil.

Studiul „Codul bunelor maniere de utilizare a dispozitivelor mobile" a fost realizat online, în luna mai 2011, de Redshift Research. În total au fost intervievate 12.761 de persoane din 16 state din regiunea EMEA. Din România au fost intervievate 500 de persoane, 49% dintre acestea având vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. 40% dintre cei intervievaţi sunt angajaţi şi lucrează peste 35 de ore pe săptămână, iar 28% sunt studenţi. Majoritatea lucrează într-un birou.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite