Românii, cu iubirea pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 21% din internauţii români au încheiat o relaţie printr-un e-mail, iar 7% au lansat cereri în căsătorie pe web. Utilizatorii de internet folosesc webul şi în alte scopuri: pentru a trimite e-mailuri cu conţinut intim sau indecent partenerilor, dar şi altor persoane.

Internetul este o metodă des folosită de utilizatori pentru a-şi exprima sentimentele, dar şi pentru a-şi menţine relaţia. Potrivit unui studiu realizat de Microsoft şi Hotmail, 48% din europenii care navighează pe web au corespondat cu partenerul sau cu partenera prin mesaje de dragoste trimise pe internet, iar aproximativ 19% au spus pentru prima oară „te iubesc" persoanei iubite, folosind mesaje electronice. „Chiar dacă e-mailul este considerat un mijloc de comunicare impersonal, este interesant că mulţi utilizatori îl folosesc pentru a împărtăşi sentimente profunde şi intime", spune Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, la Microsoft România.

Şi la capitolul cereri în căsătorie, internetul pare a fi o soluţie potrivită pentru mulţi utilizatori. 9% din internauţi, la nivel european, şi-au cerut persoana iubită în căsătorie pe net, în comparaţie cu 7% din utilizatorii români care au făcut acest lucru. În cazul mesajelor de despărţire, 21% din români au preferat să-şi anunţe partenerul că nu mai doresc să formeze un cuplu prin intermediul mesajelor electronice.

Românii, campionii mesajelor indecente

Aproximativ o cincime dintre respondenţii studiului au declarat că au trimis imagini intime sau indecente prin e-mail şi au schimbat fantezii romantice cu partenerul. Totuşi, aproape jumătate au afirmat că au trimis sau că au primit mesaje romantice sau indecente de la persoane care nu erau partenerii/partenerele lor, iar 16% din respondenţi şi-au surprins persoana iubită că trimitea mesaje sexy altcuiva. Cifrele sunt mult mai mari însă pentru România. La noi, 84% din respondenţi şi-au prins iubita sau iubitul trimiţând mesaje sau imagini indecente unei alte persoane.

Mai mult, 16% din respondenţii din România au fost surprinşi în timp ce trimiteau e-mailuri cu conţinut intim sau indecent când erau la birou, de două ori mai mulţi decât media înregistrată la nivel european. Mulţi internauţi folosesc adresa de e-mail de la serviciu pentru a-şi exprima sentimentele. 21% din respondenţi au declarat că au flirtat cu colegii de la muncă pe internet, iar, dintre persoanele care folosesc webul pentru a trimite mesaje romantice, 17% au folosit adresa de e-mail de la birou.

În cazul românilor, 59% păstrează e-mailurile romantice primite de la persoana iubită,  iar 19% încă mai au mesaje electronice de la fostele iubite. 39% şi-au creat o altă adresă de e-mail pentru a flirta cu oameni necunoscuţi, întâlniţi pe internet. Studiul a fost realizat în 14 ţări din Europa şi în Israel, pe un eşantion de peste 10.000 de respondenţi.

"Chiar dacă e-mailul este considerat un mijloc de comunicare impersonal, este interesant că mulţi utilizatori îl folosesc pentru a împărtăşi sentimente profunde şi intime."
Tudor Galoş Windows Business Group Lead, Microsoft România

16% din respondenţii din România au fost surprinşi în timp ce trimiteau e-mailuri cu conţinut intim sau indecent când erau la birou, media celorlalte ţări pentru această întrebare fiind de doar 8%.

49% din români au transmis prin e-mail informaţii pe care nu le-ar spune în faţă, precum o minciună sau un subiect delicat.

7% din internauţii români au lansat o cerere în căsătorie pe e-mail, iar 21% din respondenţii români au încheiat o relaţie printr-un mesaj trimis pe internet.

39% din respondenţii români şi-au creat o altă adresă de e-mail pentru a flirta cu oameni necunoscuţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite