Robotul care face gesturi umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă de la Bristol Robotics Laboratory au creat primul robot “umanoid” care poate imita expresiile feţei şi mişcările buzelor, întâlnite la oameni. Jules – un cap al

Oamenii de ştiinţă de la Bristol Robotics Laboratory au creat primul robot “umanoid” care poate imita expresiile feţei şi mişcările buzelor, întâlnite la oameni.

Jules – un cap al unui robot care a fost dezmembrat, rămânând fără celelalte părţi ale corpului – poate să copieze mişcările automat, notează “The Daily Mail”. Şi totul se întâmplă în timp real. Însă Jules are nevoie de un mic ajutor – o cameră video care să filmeze persoana pe care o imită acesta. Imaginile video sunt transformate apoi în comenzi digitale care generează mişcările robotului.

 În “pielea” lui Jules se află o serie de motoraşe electronice. Graţie acestei tehnici, robotul  poate să zâmbească, să se strâmbe, să-şi ridice spâncenele, să pară uimit sau chiar îngrijorat.

Cercetătorii de la University of the West of England şi de la University of Bristol, care au fost implicaţi în acest proiect numit “Interacţiune Om-Robot”, au lucrat timp de trei ani şi jumătate pentru a ajunge la această performanţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite