Rinichi artificial portabil pentru pacienţi cu insuficienţă renală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dispozitiv cu baterie care permite pacienţilor cu insuficienţă renală să se mişte în timp ce fac dializă a dat rezultate promiţătoare în urma unui test-pilot pe subiecţi umani, arată

Un dispozitiv cu baterie care permite pacienţilor cu insuficienţă renală să se mişte în timp ce fac dializă a dat rezultate promiţătoare în urma unui test-pilot pe subiecţi umani, arată un studiu britanic, citat de Reuters. Dispozitivele tradiţionale de hemodializă sunt fixe, iar pacienţii sunt obligaţi să nu se mişte în timpul procesului de curăţare a sângelui.

Medicii spun că mai este nevoie de teste ale dispozitivului pe bază de baterie, deoarece au fost şi cazuri în care pacienţii au făcut cheaguri de sânge din cauza dozelor nepotrivite de anticoagulant. Ritmul fluxului sangvin şi cel al eliminărilor toxinelor a fost mai lent decât în timpul dializei tradiţionale, dar acest lucru nu constituie o problemă deoarece dispozitivul poate fi purtat pe perioade lungi de timp.


Aproximativ 1,3 milioane de persoane din toată lumea suferă de insuficienţă renală care necesită tratament cu dializă. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite