Ridurile pot fi prevenite prin injecţii cu botox

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teamă să nu li se rideze tenul odată cu trecerea anilor, tot mai multe tinere îşi injectează botox în anumiţi muşchi ai feţei. "Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea

De teamă să nu li se rideze tenul odată cu trecerea anilor, tot mai multe tinere îşi injectează botox în anumiţi muşchi ai feţei.

"Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea îşi pierde elasticitatea şi apar ridurile, care sunt permanente. Într-o anumită măsură, apariţia lor poate fi prevenită cu ajutorul botoxului", spune dr. Julius W. Few de la Facultatea de Medicină Northwestern, din Chicago.

Potrivit statisticilor Societăţii Americane de Chirurgie Plastică, în 2005, injecţiile cu botox s-au aflat în topul intervenţiilor nechirurgicale cerute de femeile între 35 şi 50 de ani. Botoxul (toxina botulinică) acţionează prin împiedicarea transmiterii impulsurilor nervoase de la nervi la muşchii feţei, responsabili cu apariţia ridurilor. Muşchii nu se mai contractă, iar pielea rămâne întinsă. Chiar dacă aceste injecţii pot fi considerate "duşmanul" ridurilor, femeile trebuie să ţină cont şi de alţi factori care favorizează ridarea tenului, printre aceştia numărându-se expunerea prelungită la soare şi la fumul de ţigară. Suplimentar, tenul mai poate fi întreţinut cu ajutorul cremelor, masajului şi a altor proceduri cosmetice.

Dr. Julius Few susţine că botoxul mai poate fi folosit împotriva accentuării ridurilor, excluzându-se astfel orice lifting facial. În schimb, Steve Fallek, chirurg plastician la un spital din New York, este de părere că botoxul este ideal în cazul femeilor trecute de 30 de ani, însă administrarea sa sub această vârstă, preventiv, nu pare a fi o idee prea bună.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite