VIDEO Revista „Ştiinţă&Tehnică“, la chioşcuri din nou, de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Dinu Patriciu“ şi Adevărul Holding au relansat revista „Ştiinţă&Tehnică“. Publicaţia va putea fi găsită la punctele de distribuţie a presei din toată ţara.

După trei ani de absenţă, revista „Ştiinţă&Tehnică" promite să le aducă pasionaţilor de subiecte ştiinţifice cele mai noi informaţii despre prototipurile viitorului.Cea mai veche şi mai cunoscută publicaţie românească de popularizare a ştiinţelor, revista „Ştiinţă&Tehnică", revine de astăzi la punctele de distribuţie a presei din toată ţara.

Proiectul susţinut de Fundaţia „Dinu Patriciu" şi Adevărul Holding continuă, astfel, o tradiţie de 127 de ani, începută odată cu publicarea în anul 1884 a„Ziarului călătoriilor şi al întâmplărilor de pe mare şi uscat", prima publicaţie de acest gen din România. Consacrată de-a lungul timpului ca un brand prestigios, cu o largă notorietate şi tradiţie, „Ştiinţă&Tehnică" se adresează în special adolescenţilor şi tinerilor pasionaţi de tot ceea ce este nou în materie de ştiinţe, descoperiri, gadgeturi şi inventică.

Vezi aici o galerie foto de la lansarea revistei

„Revista «Ştiinţă&Tehnică» poate să devină un loc în lumea reală (în varianta tipărită) şi un loc în lumea virtuală (în varianta de site Web), în care oameni, idei îndrăzneţe, tineri să se întâlnească şi să-şi pună cap la cap cunoaşterea şi inteligenţa. Astfel pot porni idei care, dacă apoi se întâlnesc cu banii, pot dezvolta lucruri extrem de valoroase şi eu cred că una dintre şansele României astăzi este aceea de a-şi pune în valoare ceea ce nu cunoaşte prin oamenii ei tineri şi capabili", a declarat DinuPatriciu, preşedinte al fundaţiei care îi poartă numele. Revista „Ştiinţă&Tehnică" va avea 120 de pagini glossy şi va fi disponibilă la preţul de 8,8 lei.

Relansare de gală

Relansarea publicaţiei „Ştiinţă&Tehnică" a avut loc pe data de 31 martie, printr-o conferinţă de presă susţinută în prezenţa membrilor Academiei Române, a numeroşi cercetători şi profesori şi printr-un eveniment special la care au fost invitaţi peste 350 de tineri de la universităţile bucureştene şi din ţară. Invitaţii au fost întâmpinaţi de o atmos­feră electrizată de micii roboţei creaţi special pentru concursurile de lupte între maşinăriile cu cipuri.

La evenimentul de seară a avut loc o tombolă la care participanţii au putut câştiga o excursie pentru două persoane la faimosul Cité des Sciences (Oraşul Ştiinţelor) din Paris, Franţa. „Astăzi, Fundaţia „Dinu Patriciu"şi Adevărul Holding relansează o publicaţie care a crescut şi a inspirat generaţii de oameni de ştiinţă. Suntem mândri să contribuim la relansarea acestei publicaţii", a spus Tincuţa Baltag, director general al Fundaţiei „Dinu Patriciu".

„Prin noua abordare editorială şi prin formatul modern, «Ştiinţă&Tehnică» vizează să devină o revistă care să coaguleze cea mai mare comunitate a tinerilor pasionaţi de ştiinţă din România, să devină un instrument inspiraţional pentru cei preocupaţi să găsească răspunsuri la nenumărate întrebări", a afirmat şi Marc Ulieriu, redactor-şef „Ştiinţă&Tehnică". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite