Reţeta fericirii: tineri, fără copii, căsătoriţi recent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei ample cercetări realizate în Marea Britanie, specialiştii au ajuns la concluzia că în cazul unui cuplu se poate vorbi de existenţa fericirii dacă sunt îndeplinite câteva condiţii.

Partenerii de viaţă trebuie să fie tineri, să nu aibă copii, să fie căsătoriţi de mai puţin de cinci ani, iar bărbatul trebuie să aibă un loc de muncă, notează publicaţia „The Guardian".

Datele au fost culese în anul 2009, în cursul căruia 34.503 persoane au fost intervievate cu privire la vieţile lor. Studiul este inclus într-un proiect de anvergură, ce-şi propune să pună bazele unui „laborator pentru studiul vieţii". În următorii 20 de ani, vieţile oamenilor din 40.000 de locuinţe britanice ar urma să fie supuse unor analize referitoare la obiceiuri şi mentalităţi.

Deocamdată, informaţiile adunate indică faptul că persoanele care trec pe la altar sunt mai fericite decât cele care preferă o uniune consensuală, mai ales dacă este vorba de cupluri cu un nivel înalt de educaţie. În ceea ce-i priveşte pe copii, aceştia consideră că trăiesc într-un mediu bun dacă părinţii lor sunt fericiţi.

Totodată, studiul arată că sentimentul de fericire într-un cuplu se diminuează pe măsură ce relaţia câştigă ani, dar şi pe măsură ce partenerii înaintează în vârstă. Cercetătorii notează, de asemenea, că în cazul femeilor sentimentul de nemulţumire apare mai brusc decât în cel al bărbaţilor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite