Renunţă la întreaga avere pentru a-şi găsi fericirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Rabeder se simte un om liber de când a renunţat la avere
Karl Rabeder se simte un om liber de când a renunţat la avere

Milionarul austriac Karl Rabeder donează până la ultimul bănuţ din averea sa de circa 3,5  milioane de euro pentru a regăsi sensul vieţii. Omul de afaceri crede că banii sunt contraproductivi şi împiedică lucrurile bune să i se întâmple. El îşi doreşte să nu mai aibă nicio proprietate pe numele său.

Austriacul Karl Rabeder (47 de ani), originar din Telfs, se află în plin proces de vânzare a luxoasei sale vile din Alpi care se întinde pe mai bine de 1.000 de metri pătraţi. Proprietatea este evaluată la circa 1,6 milioane de euro întrucât beneficiază de o panoramă spectaculoasă asupra Alpilor, dar şi de un lac, o saună şi alte facilităţi specifice unei proprietăţi de cinci stele, informează cotidianul britanic „The Daily Telegraph“. 

Omul de afaceri a mai scos la vânzare şi o fermă veche, din piatră, pe care o deţine în Provence, regiune din sud-estul Franţei. Cele 17 hectare pe care se întinde ferma, cât şi construcţia în sine au fost evaluate la aproape 700.000 de euro. Rabeder a reuşit să-şi vândă deja colecţia de şase planoare pentru care a primit suma de 400.000 de euro, dar şi luxosul Audi A8 contra sumei de 50.000 de euro.

Din vilă în garsonieră cu baie la comun

Milionarul a „scăpat“ şi de obiectele decorative care-i completau averea - de la vaze, adevărate obiecte de artă, până la flori artificiale.  „Scopul meu este să nu mai am nimic. Dar absolut nimic“, a declarat Rabeder. Omul de afaceri a adăugat că „banii sunt neproductivi şi împiedică fericirea să vină“. Bărbatul îşi doreşte să se mute într-o cabană mică din lemn sau într-o garsonieră cu baie la comun din Innsbruck. Banii câştigaţi din vânzarea proprietăţilor vor merge către organizaţiile caritabile pe care le-a înfiinţat în America Latină şi Centrală şi care oferă împrumuturi mici populaţiei din aceste zone. Rabeder nu este interesat nici măcar să-şi asigure un salariu.

„Munceam ca un sclav pentru lucruri inutile“

„Multă vreme am considerat că bunăstarea şi luxul îmi vor aduce în mod automat fericirea“, spune Rabeder care provine dintr-o familie săracă, în care dobândirea lucrurilor materiale era singurul scop al muncii.

În ultimii ani, Rabeder şi-a schimbat total percepţia asupra vieţii. „Am auzit din ce în ce mai des «opreşte-te şi trăieşte-ţi adevărata viaţă». Am înţeles că munceam ca un sclav pentru a-mi permite lucruri inutile sau lucruri pe care nu mi le doream“, explică excentricul milionar.

Întâmplările care i-au schimbat viaţa

Rabeder s-a decis să renunţe la traiul luxos pe care-l ducea abia după ce a petrecut o vacanţă de trei săptămâni cu soţia sa în Hawaii. „Am realizat cât de insipid este totul: traiul de cinci stele pe care-l duceam, obiceiul de a cheltui toţi banii şi de a nu întâlni decât actori, personal care se preface prietenos sau turişti care se dau importanţi. Nimeni nu se comporta natural“, povesteşte Rabeder.  Austriacul a mai trăit un sentiment de vină pe când se afla în Africa şi în America de Sud cu planorul. „Am înţeles atunci că este o legătură strânsă între nivelul bunăstării noastre şi nivelul sărăciei în care trăiesc oamenii de acolo“, spune Rabeder.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite