Remediile homeopatice pe bază de cafea alungă insomnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentul este personalizat şi poate avea efecte secundare dacă este greşit ales sau administrat prea des Un adult din patru suferă de insomnie, cea mai frecventă tulburare a somnului,

Tratamentul este personalizat şi poate avea efecte secundare dacă este greşit ales sau administrat prea des

Un adult din patru suferă de insomnie, cea mai frecventă tulburare a somnului, după cum susţin specialiştii. Potrivit acestora, consumul exagerat de cafea este un motiv incriminat frecvent în cazurile de insomnie. Respectând principiul "cui pe cui se scoate", homeopatia ne scapă de starea de veghe cu ajutorul unui remediu pe bază de cafea.

În homeopatie nu există tratamente-şablon, deoarece fiecare organism reacţionează diferit la un remediu, şi nici scheme tipizate, explică dr. Ioan Teleianu, preşedintele Societăţii Române de Homeopatie. Potrivit acestuia, 10 persoane cu insomnie pot primi 10 remedii diferite. "Trebuie să îi prescrii persoanei bolnave acea substanţă similară care a putut să producă, în experiment la oameni sănătoşi, tulburările cu care el se prezintă la medic. Pentru asta însă ai nevoie de un diagnostic complex, care nu se rezumă doar la suferinţele fizice. El cuprinde informaţii diverse despre persoana respectivă, cum ar fi preferinţele culinare sau locurile în care îi place să-şi petreacă vacanţele. Monitorizarea pacientului este singura care dictează continuitatea terapiei cu un remediu sau altul sau sistarea sa la nevoie", spune dr. Teleianu.

Remediul bine ales vindecă boala

Deoarece poate rezolva singură suferinţele induse de boli, homeopatia este considerată o parte a medicinei, nu o terapie alternativă. Condiţia este să se aplice întocmai principiile sale de bază. "Dacă substanţa din remediu se potriveşte simptomelor pacientului, ea este vindecătoare.

Tratamentul poate avea efecte secundare neplăcute atunci când remediul nu a fost bine ales sau a fost dat prea des fără o justificare certă. În acel moment, substanţa din remediu poate induce pacientului o tulburare pe care el nu o avea.

Din acest motiv, sfătuiesc populaţia să nu se trateze singură", a mai menţionat dr. Ioan Teleianu. Potrivit acestuia, homeopatia se foloseşte cu succes şi în viroze acute, infecţii ale căilor superioare respiratorii, bronşite repetate, sinuzite, afecţiuni alergice şi dermatologice, tulburări de digestie, boli vasculare, colecistite, migrene, oboseli cronice etc.

Granule sau picături

Remediile homeopatice se găsesc în farmacii, în tubuleţe din plastic sau sticlă, sub formă de granule de culoare albă. După administrarea acestora, ele se topesc în urma contactului cu mucoasa limbii, pacientul nu are voie să mănânce sau să bea, timp de 40 de minute. Remediile pot fi administrate şi sub formă de picături aplicate pe limbă sau dizolvate într-un pahar cu apă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite