Remedii din plante împotriva psoriazisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinctura din fructe de soc ameliorează afecţiunea cutanată Chiar dacă nu există până acum un medicament care să vindece psoriazisul, s-au obţinut rezultate apreciabile la bolnavii care au

Tinctura din fructe de soc ameliorează afecţiunea cutanată

Chiar dacă nu există până acum un medicament care să vindece psoriazisul, s-au obţinut rezultate apreciabile la bolnavii care au urmat tratamente detoxifiante cu plante împreună cu o dietă din care sunt excluse prăjelile, zahărul şi citricele. În perioada caniculei, bolnavii cu psoriazis au voie să-şi expună la soare porţiunea de piele afectată, dar nu la orele de maximă intensitate.

Psoriazisul este o boală de piele care, de cele mai multe ori, se declanşează pe sistem nervos, în urma unor eforturi intense sau pot reprezenta "moşteniri genetice". Până acum nu a fost găsit un tratament care să vindece boala, dar ea poate fi ameliorată prin diferite metode.

Hidratarea este esenţială Fiind o boală situată la nivelul tegumentelor, este esenţial ca organismul să fie bine hidratat. Se recomandă un consum de şase-opt pahare de apă pe zi, sucuri de legume şi fructe bogate în vitamina A (ţelină, morcovi şi mere). Nu este recomandabil ca bolnavii cu psoriazis să consume grăsimi animaliere, carne de porc în special.

De asemenea, din dietă sunt excluse alcoolul, cafeaua şi ţigările. Nu sunt admise nici prăjelile, zahărul sau citricele. Consumul de paste făinoase şi lactate trebuie şi el limitat. "Un regim de detoxifiere cu renumita tinctură din fructe de soc, urmată timp de 14 zile pe lună, poate ameliora vizibil problemele cutanate", ne-a spus fitoterapeutul Eugen Girgiu.

El a adăugat că legumele şi fructele proaspete, asezonate cu ulei de măsline, trebuie să reprezinte hrana de bază în această afecţiune. Printre ceaiurile benefice, recomandate de specialist, se numără asmăţuiul, trei fraţi pătaţi, tătăneasa şi salcia.

Rezultate foarte bune au obţinut şi bolnavii care au acceptat ca detoxifiant anghinarea sub formă de pulbere, câte trei-patru linguriţe pe zi, înainte de masă sau în combinaţie cu alte legume sub formă de ghiveci. Fitoterapeuţii garantează că cei care respectă acest regim pot scăpa de mâncărimi la nivelul tegumentelor şi pot duce o viaţă normală. "Ca şi în alte boli contează şi starea de spirit". În perioada caniculei, bolnavii cu psoriazis au voie să-şi expună la soare porţiunea de piele afectată, dar nu la orele de maximă intensitate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite