Remedii naturiste pentru a scăpa de mahmureală
0Oboseala şi durerile de cap sunt inevitabile după consumul de alcool După un chef "de duminică" sau "de sărbătoare", cum îl numesc petrecăreţii, efectele nocive ale băuturii asupra
Oboseala şi durerile de cap sunt inevitabile după consumul de alcool
După un chef "de duminică" sau "de sărbătoare", cum îl numesc petrecăreţii, efectele nocive ale băuturii asupra organismului prezintă tot felul de inconveniente: oboseală, dureri de cap, echilibru precar, lipsa poftei de mâncare.
Printre remediile naturiste, care ne scot rapid din starea de mahmureală, se numără tinctura de propolis, ciorba de salată sau cea de verdeţuri cu mult borş. Dieta din zilele următoare are şi ea un rol important. Pentru fiecare dintre noi este necesar să ne păstrăm vitalitatea şi tonusul. Echilibrul este un cuvânt magic şi în weekend, când trebuie să ne reîncărcăm bateriile, după o săptămână, adeseori, suprasolicitantă. Frustrarea, senzaţiile neplăcute, epuizarea, oboseala sunt doar câteva dintre elementele care îi îndeamnă, pe unii dintre noi, la sfârşit de săptămână, să depăşească barierele unui comportament alimentar echilibrat. Din păcate, deviza "Băutura preferată păzeşte sănătatea!" are tot mai mulţi adepţi. Şi în weekend, de la un grătar - pregătit acasă sau la iarbă verde - şi până la o beţie mai este doar un pas. Aşa ne alegem cu oboseală, dureri de cap şi echilibru precar. Ce putem face pentru a scăpa de toate acestea?
Leacuri care nu dau greş
- Tinctura de propolis îl poate ajuta pe cel petrecăreţ să-şi revină, să scape de starea de disconfort care se instalează după un chef. Picăturile se pot administra în etape: primele 30 se toarnă pe o bucăţică de pâine sau pe un biscuite. După ce se îngurgitează "medicamentul", se bea o cană de infuzie de rozmarin sau un alt ceai pregătit din fructe de pădure, bogate în vitamina C. În lipsa acestora, se pregăteşte un pahar de suc de citrice - portocale + lămâie, în părţi egale. După alte 15 minute, se mai administrează încă o doză de 30 de picături de propolis.
- Mahmureala se îndepărtează şi cu o ciorbă de salată în care adăugăm multe verdeţuri - pătrunjel şi mărar (bogate şi ele în vitamina C), după ce luăm
ciorba de pe foc.
- O ciorbă de verdeţuri cu mult borş este un alt remediu după chef. Cine nu are probleme cu stomacul poate adăuga în ciorbă ardei iute - renumit pentru trezirea la realitate a chefliilor. De fapt, în unităţile Plafar există un preparat antialcoolic care are în compoziţie ardeiul iute.
- Sucul de roşii este recomandat după un chef tocmai datorită aportului de vitamine din compoziţia acestei legume tonice.
- Compotul de mere, preparat cu multă lămâie şi scorţişoară, şi-a căpătat renumele de duşman al tăriilor consumate în exces.
- Salatele de lăptuci simple sau în amestec cu castraveţii sunt foarte eficiente pentru a remedia dezechilibrele emoţionale şi cele create de excesul de alcool.
- Sucul de sfeclă, în amestec cu cel de morcov şi ceaiul de gălbenele în părţi egale, este un tonic excelent după un chef exagerat. Cantitatea ideală ce se consumă în două prize este de 500 ml. După o petrecere cu mult alcool, dieta din zilele următoare are un rol decisiv pentru revenirea la forma fizică optimă.