Remedii împotriva arsurilor de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pragul sărbătorilor, totdeauna, gospodinele muncesc mai mult. Şi este firească dorinţa lor ca totul să iasă perfect şi oaspeţii să se bucure de răsfăţ! Uneori se întâmplă ca, din

În pragul sărbătorilor, totdeauna, gospodinele muncesc mai mult. Şi este firească dorinţa lor ca totul să iasă perfect şi oaspeţii să se bucure de răsfăţ! Uneori se întâmplă ca, din criză de timp, gospodinele să se confrunte cu situaţii nedorite.

Sigur, arsurile sunt cele mai neplăcute, fie că acestea se produc în timpul curăţeniei sau când stăpâna casei prepară un meniu diversificat. De aceea, în farmacia casei trebuie să existe "soluţii salvatoare".

Remediile naturiste ne ajută, în momentele critice, fără să lase urme inestetice. Gospodina prevăzătoare este bine să se orienteze asupra câtorva sugestii:

- Într-un borcănel cu miere de 200 mg adăugăm câte 20 picături de propolis şi ulei de migdale dulci. În caz de arsuri cu ulei încins, sursă de foc sau apă clocotită, se unge locul cu această alifie, fără să apelăm la compresele cu apă.

- Rezultate excelente s-au constatat şi în cazul altui unguent preparat din 200 mg seu, 200 ml ulei măsline, 200 ml parafină, 200 mg ceară de albine. Vom pune la foc mic parafina timp de 5 minute.

Vom adăuga, în continuare, celelalte ingrediente. Când compoziţia va fi omogenă o strecurăm şi o punem în borcănele mici. Unguentul trebuie aplicat pe rană prin intermediul unui pansament steril.

Ideal ar fi să avem în farmacia casei şi o hârtie pergament, care poate fi unsă cu acest formidabil unguent. Pe lângă faptul că alifia ne scapă de dureri, pe tegument nu vor rămâne urme inestetice!

Reţetă cu flori de soc şi ceară

Într-un litru de apă adăugăm 500 ml ulei - de porumb, soia, măsline sau de floarea-soarelui -, 6 linguri de flori uscate de soc, 50 mg ceară de albine, 50 g miere şi 5 boabe de tămâie naturală. Fierbem aceste ingrediente la foc mic (vasul va fi acoperit) timp de 30 de minute. În timpul fierberii vom amesteca în această compoziţie cu o paletă de lemn. La suprafaţa acestui amestec vom observa că s-a adunat o pastă gălbuie pe care o adunăm cu lingura de lemn şi o punem într-un recipient. După răcire, acesta trebuie închis ermetic. În momentul critic vom unge un pansament pe care-l aplicăm pe rană. Dacă aceasta este gravă, vom schimba pansamentul de două ori pe zi. În niciun caz, tămâia nu trebuie înlocuită cu răşină de brad.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite