Remedii antimiros pentru amatorii de ceapă şi usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirosul neplăcut al gurii, numit în limbaj medical halenă, este provocat de bacterii. Afecţiunea în sine se poate datora şi unor boli digestive sau respiratorii. Dar, cel mai des, halena o

Mirosul neplăcut al gurii, numit în limbaj medical halenă, este provocat de bacterii. Afecţiunea în sine se poate datora şi unor boli digestive sau respiratorii. Dar, cel mai des, halena o întâlnim la consumatorii de ceapă, usturoi, mezeluri grase şi puternic condimentate şi, fireşte, la fumători şi alcoolici. S-a constatat că şi pasionaţii de dulciuri, de gumă de mestecat, "contribuie", din cauza acestor "plăceri", la înmulţirea bacteriilor, care întreţin mirosul fetid în cavitatea bucală. Medicul este cel care stabileşte cauzele halenei şi poate hotărî tratamentul corect, în funcţie de mirosul degajat de expiraţia pacientului. În paralel cu tratamentul afecţiunii care produce halena, se recomandă o igienă bucală riguroasă. Pe lângă pasta de dinţi, care trebuie folosită de 3-4 ori pe zi, fitoterapeuţii şi stomatologii consideră eficientă utilizarea unui decoct preparat din seminţe de fenicul, care are proprietăţi antibacteriene. Sunt eficiente şi seminţele de anason: folosite în locul gumei de mestecat; aceste seminţe combat efectele bacteriilor din cavitatea bucală.

De asemenea, gargara pregătită din ceaiuri de salvie, busuioc, sau - pur şi simplu - folosirea frunzelor de mentă, pătrunjel sau a cojii de portocală sunt remedii la îndemâna fiecărui suferind de halenă.

Recomandare

Persoanele cu halenă au restricţii la unele legume - usturoi, ceapă, varză acră, la preparate cu maioneză, mezeluri etc. În salate, oţetul, chiar şi cel de mere sau de fructe, va fi înlocuit cu sucul de lămâie sau de grepfruit.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite