Remedii alternative împotriva stresului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Homeopatia, fitoterapia, aromaterapia şi exerciţiile fizice ne pot ajuta să ne relaxăm mintea şi corpul şi să trecem mai uşor peste grijile de zi cu zi Stresul ne afectează organismul

Homeopatia, fitoterapia, aromaterapia şi exerciţiile fizice ne pot ajuta să ne relaxăm mintea şi corpul şi să trecem mai uşor peste grijile de zi cu zi

Stresul ne afectează organismul în aceeaşi măsură în care o face şi mâncarea pe care o consumăm. Este o consecinţă inevitabilă a vieţii, ce are ca principală cauză tensiunea acumulată în urma presiunii zilnice. Stresul nu ne afectează doar pasager, ci provoacă afecţiuni precum diabetul, bolile cardiace, durerile de cap, ulcerul, psoriazisul, astmul sau disfuncţiile sexuale. Atunci când tratamentul clasic nu dă rezultate, putem recurge la remediile homeopate.

Simptomele care ne alertează că suntem stresaţi sunt: ameţeala, insomnia, anxietatea, durerile de cap, indigestiile, durerile la nivelul gâtului, umerilor şi spatelui, hipertensiunea arterială şi apetitul exagerat. Acestea sunt consecinţa unor factori hormonali, a unor afecţiuni cronice, sentimente de inferioritate sau a muncii în exces. Stresul beneficiază de tratamente diverse, printre care şi remediile homeopate. "Tratamentul este individualizat, principiul după care funcţionează homeopatia fiind tratarea pacientului şi a problemelor de natură fizică, psiho-emoţională sau mentală cumulat, şi nu a bolii. Homeopatia funcţionează după principiul similarităţii, adică tratarea unei afecţiuni folosind medicamente care produc simptome similare celor pe care pacientul le experimentează, considerându-se că o substanţă care produce un set de simptome când este administrată unei persoane sănătoase poate vindeca simptome asemănătoare la un bolnav, dacă este folosită în doze mici", potrivit dr. Marius Radu, specializat în homeopatie, de la Clinica Bonsai Med din Capitală.

Metodă nouă de reducere a stresului

Metoda Heartmony este ultima invenţie în materie de combatere a stresului. Aceasta foloseşte un program care afişează în timp real ritmul inimii şi arată cum ne afectează stresul şi cum îl putem transforma în energie utilă pentru sănătatea şi performanţele personale.

Scapă de nervozitate în şapte paşi

1. Pentru a putea depăşi perioadele stresante care ne asaltează, o schimbare a obiceiurilor culinare este bine-venită. Consumul de legume, fructe, cereale, precum şi evitarea mâncărurilor de tip fast-food sunt benefice pentru organism şi, implicit, pentru reducerea stresului.

2. Consumul de alcool şi fumatul agravează simptomele caracteristice stresului, deoarece reduce cantitatea de nutrienţi din organism cauzând constricţia vaselor de sânge şi, implicit, apariţia durerilor de cap.

3. Produsele naturiste sunt eficiente împotriva stresului. Ginsengul scade nivelul stresului şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, ceaiul de lămâie este un relaxant natural, frunzele de busuioc, consumate ca atare de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, seminţele de floarea-soarelui, toate acestea ne ajută să depăşim perioadele stresante.

4. Un aport zilnic de vitamine. Vitamina C, un antioxidant, ajută sistemul imunitar, la fel ca şi vitamina A, betacarotenul, vitamina E şi Ginko Biloba.

5. Relaxarea simţurilor prin aromaterapie. Muşeţelul, levănţica, menta, esenţa de trandafiri, ylang-ylang, esenţa de portocale, în combinaţie cu un masaj relaxant şi cu 15 minute petrecute în apă călduţă, au un efect benefic pentru persoanele supuse stresului.

6. Exerciţiile sunt esenţiale pentru reducerea perioadelor în care simţim că cedăm stresului. Practicate timp de 30 de minute, de trei ori pe săptămână, exerciţiile relaxează corpul şi reduc anxietatea. Nu este nevoie neapărată de un abonament la sală, este de ajuns să mergem pe jos, să facem jogging, să mergem cu bicicleta, să înotăm sau să facem aerobic.

7. Reflexologia este relaxantă şi reduce semnificativ stresul. O şedinţă de reflexologie cuprinde stimularea punctelor din talpă şi palmă care se concentrează asupra diafragmei, coloanei vertebrale şi a glandelor tiroidei, paratiroidei şi pituitară.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite