Relaxare prin aromaterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva minute de aromaterapie pot fi echivalente cu un somn odihnitor, spun specialiştii. Cu ajutorul uleiurilor de plante sau al beţişoarelor parfumate ne putem deconecta şi uita de

Câteva minute de aromaterapie pot fi echivalente cu un somn odihnitor, spun specialiştii.

Cu ajutorul uleiurilor de plante sau al beţişoarelor parfumate ne putem deconecta şi uita de stresul unei zile de muncă. Este foarte important să ştim cum să alegem esenţa care ne poate fi de folos la momentul oportun. Fitoterapeutul Adela Ghiocel ne face următoarele recomandări:

Uleiul de lavandă acţionează ca relaxant prin masaj şi băi (10 picături în cadă). Este renumit pentru efectul său asupra sistemului nervos central în cazuri de depresii, apatie, în tratarea stărilor de panică şi epuizare nervoasă.

Uleiul Ylang-Ylang acţionează ca un sedativ, un calmant al sistemului nervos împotriva anxietăţii. Poate fi folosit pentru efectul antiseptic. Rezultate foarte bune oferă terapia aceasta în cazuri de frigiditate şi impotenţă.

Uleiul de pin, ca şi cel de brad alungă starea de oboseală, iritarea şi neîncrederea în forţele proprii. Are rezultate pozitive în cazul persoanelor care sunt suprasolicitate. În răceli şi stări gripale, aceste uleiuri grăbesc vindecarea.

Uleiul de Pacciuli este folosit pentru virtuţile sale de revigorant, energizant, antiasmatic, antistres. Se foloseşte în cada de baie şi în lampa de aromaterapie.

Uleiul de melisă este un excelent relaxant în cazul durerilor de cap. Uleiul acesta aromat (cinci picături) se poate combina cu cel de floarea-soarelui sau de măsline. (200 ml)

Uleiul de mentă stimulează memoria şi intensifică circulaţia sanguină. Este recomandat ca tonic general în cazul persoanelor depresive. Se foloseşte sub formă de băi, masaj şi în lămpi de aromaterapie.

Uleiurile de lămâi şi portocal intră în categoria antidepresivelor cu efecte imediate. Se folosesc în cadă (10 picături) şi la masaje, în special combinat cu uleiul de susan sau de floarea-soarelui (150 ml).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite