Relaţiile de lungă durată ajută moralul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au relaţii de lungă durată au o stare psihică mult mai bună. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Ontago, Noua Zeelandă, în urma unui studiu, notează „The Daily Telegraph“.

Oamenii de ştiinţă spun că, indiferent dacă ajung sau nu în faţa altarului, cei care trăiesc împreună de mai bine de cinci ani au mai puţine şanse să sufere de depresie sau să se gândească la sinucidere. Aceste persoane sunt mai puţin predispuse să devină dependente de alcool sau de droguri, arată cercetarea.

Concluziile au venit în contextul în care studii precedente au demonstrat că oamenii căsătoriţi au o stare de sănătate mai bună şi trăiesc mai mult. Potrivit datelor prezentate de cercetătorii de la Universitatea din Ontago, 16% din persoanele în vârstă de 30 de ani care nu erau implicate într-o relaţie prezentau simptome de depresie. La fel şi 26% din oamenii care aveau o relaţie amoroasă de mai puţin de doi ani. Spre comparaţie, numai 10% din cei care aveau un partener de mai bine de cinci ani prezentau astfel de simptome.

„Am descoperit că statutul relaţiei nu contează. Durata acesteia influenţează sănătatea mintală a partenerilor. Credem că la mijloc este faptul că, pe măsură ce trece timpul, stabilitatea financiară şi sprijinul emoţional cresc", a declarat Sheree Gibb, care a coordonat studiul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite