Relaţiile familiei Wagner cu naziştii, investigate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Katharina Wagner, strănepoata compozitorului Richard Wagner, vrea să afle adevărul despre relaţiile familiei ei cu naziştii - mai ales în ceea ce o priveşte pe bunica ei, Winifred Wagner, despre care se spune că a fost amanta secretă a lui Hitler, scrie „The Daily Mail”.

Katharina are 31 de ani, este fiica lui Wolfgang Wagner şi nepoata lui Winifred Wagner, care s-a căsătorit cu fiul lui
Richard Wagner, Siegfried.

Decizia ei de a investiga trecutul nazist al familiei i-a înspăimântat pe ceilalţi membri ai dinastiei Wagner. Katharina spune însă că s-a confruntat toată copilăria ei cu acest subiect şi că nimeni din familie nu vrea să vorbească despre relaţia bunicii ei cu Hitler.

Katharina coordonează, alături de sora ei vitregă, Eva Wagner-Pasquier, festivalul anual Bayreuth din Bavaria, dedicat creaţiilor lui Richard Wagner. Iubitorii genului plătesc sute, chiar mii de lire sterline pentru a-i asculta capodoperele pe scena operei pe care compozitorul a gândit-o pentru lucrările sale, în 1870. 

Fascinat de muzica lui Wagner, Hitler a devenit un prieten apropiat al lui Winifred şi au existat chiar zvonuri că aceasta ar fi vrut să divorţeze de Siegfried pentru el. Nepoata ei vrea să invite acum cercetători independenţi să investigheze legăturile familiei Wagner cu naziştii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite