Regimul care-ţi redă pofta de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un guru al „energiei“ deţine secretul revigorării în şase săptămâni. Un medic britanic vine cu soluţia-minune de recuperare fizică şi psihică pentru cei care se simt epuizaţi şi mai bătrâni decât sunt.

Oboseală extremă, insomnie, atacuri de panică, pierderea libidoului şi îmbătrânirea prematură. Acestea sunt simptomele pe care doctorul Frank Lipman le poate vindeca în doar şase săptămâni de tratament, arată „The Daily Mail".

„Deşi par că nu au nicio boală şi sunt în floarea vârstei, din ce în ce mai multe persoane de 30, 40 şi 50 de ani vin la consultaţii şi se plâng de astfel de simptome", spune medicul, într-un interviu acordat cotidianului britanic. El declară că aproximativ 75% din pacienţii pe care îi tratează se simt copleşiţi, obosiţi şi mâhniţi de dereglările care îi fac să se simtă mai bătrâni decât sunt în realitate.

„Eu am catalogat aceste simptome sub numele de «stors». Astfel se simt oamenii, storşi. Ei nu mai au resurse pentru a se bucura de viaţă şi pedalează în gol, din lipsă de energie. Rezervorul lor e pe avarie", spune doctorul.

În urma celor peste 20 de ani de experienţă, medicul a găsit soluţia pentru cei lipsiţi de vlagă. „Am dezvoltat un program simplu, care poate fi urmat în şase săptămâni şi care a schimbat vieţile a sute de mii de oameni. Aceştia se simţeau slăbiţi, copleşiţi, bolnavi şi obosiţi şi s-au transformat în persoane sănătoase, energice şi puternice", afirmă Lipman.

Regimul-minune

Doctorul este de părere că organismul nostru nu a fost structurat să facă faţă vieţii stresante şi aglomerate din ziua de azi. Pe de altă parte, nici nu suntem construiţi să fim sedentari sau să adoptăm regimuri foarte restrictive.

Sindromul „stors" implică multiple aspecte, de la hrană până la somn şi stil de viaţă. Mesele trebuie să excludă alimente procesate, zahărul şi îndulcitorii artificiali. Apa trebuie să fie din belşug, cu lămâie sau mentă. Cafeaua şi alcoolul ies din discuţie, iar mesele îmbelşugate trebuie luate dimineaţa sau în prima parte a zilei şi nu trebuie uitate suplimentele nutritive.

Un somn bun este pe locul doi în topul elementelor care ne optimizează nivelul de energie. Acesta presupune pregătirea pentru somn (televizor oprit, laptop închis etc.), relaxarea musculară şi un dormitor întunecos.

Programul cuprinde sfaturi pentru mişcări moderate, de la mers pe jos, iniţial încet, apoi cu paşi mari, în fiecare zi, timp de 30 de minute, de preferinţă afară.

Lumina este un alt element-cheie al regimului. Medicul ne recomandă să ieşim în timpul zilei, la prânz, timp de 30 de minute şi să ne bucurăm de lumina de afară.

Fă-ţi testul decisiv!

Dacă răspunzi cu DA la mai mult de trei din întrebările de mai jos, eşti mai mult ca sigur extenuat.

Ţi-e greu să te trezeşti dimineaţa?

Te simţi mereu obosit?

Ai nevoie de cafea pentru „a rezista"?

Deşi noaptea eşti epuizat fizic, mintea ta e alertă?

Simţi că îmbătrâneşti înainte de vreme?

Suferi de balonări, constipaţie şi/sau indigestie?

Ţi-e greu să slăbeşti deşi ţii regim şi faci exerciţii?

Ai crampe musculare sau simţi tensiune în corp?

Ţi-a scăzut libidoul?

Te simţi deprimat adesea, lipsit de motivaţie sau ai probleme de concentrare?

Pare că nimic nu are capacitatea să te întinerească?

Răceşti frecvent şi durează mult până te însănătoşeşti?

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite