Regimul care apără de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista "American Journal of Clinical Nutrition" a publicat un studiu efectuat de specialiştii în nutriţie de la Harvard, referitor la legătura dintre regimul alimentar recomandat de organismele

Revista "American Journal of Clinical Nutrition" a publicat un studiu efectuat de specialiştii în nutriţie de la Harvard, referitor la legătura dintre regimul alimentar recomandat de organismele autorizate şi starea de sănătate a celor care urmează dietele recomandate.

Studiul a cuprins aproape 100.000 de persoane, femei şi bărbaţi. Rezultatele obţinute au fost descurajante: în vreme ce femeile şi bărbaţii care s-au conformat recomandărilor alimentare oficiale au avut un risc uşor mai scăzut de infarct, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul cancerului, situaţie în care cei care au adoptat o dietă "corectă" au fost la fel de atinşi de boală în aceeaşi măsură ca şi cei care se alimentau incorect. În concluzie, în locul vechilor teorii despre alimentaţie, specialiştii de la Harvard recomandă anumite modificări ale regimului alimentar "ideal", capabil să ne ferească de boli.

Astfel, nutriţioniştii americani propun "reabilitarea" grăsimilor, în special a celor vegetale (ulei de floarea-soarelui, măsline), o diminuare a consumului de cereale şi fecule (orez, pâine albă, cartofi), o diminuare a consumului de lactate (un singur aliment pe zi de acest tip, spre deosebire de trei, cum propun nutriţioniştii francezi) şi creşterea cantităţii de carne albă (de pasăre) şi peşte în dietă, concomitent cu reducerea consumului de carne roşie (de vacă sau de porc) şi a mezelurilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite