VIDEO Reduceri de 40% la târgul de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor vizita Târgul Internaţional de Turism „Market Holiday" îşi pot cumpăra pachete turistice pentru primăvară sau vară cu reduceri de până la 40% faţă de preţul normal. Târgul, organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, şi-a deschis porţile ieri, la Palatul Parlamentului, şi va dura până duminică.

Pentru a-i recâştiga pe turiştii români şi pentru a-i face să uite de criză, cei peste 100 de expozanţi oferă acum reduceri speciale, cuprinse între 5% şi 25%, valabile doar pentru pachetele cumpărate pe durata evenimentului. Cumulat cu reducerile pentru înscrierile timpurii pe care operatorii turistici încă le aplică, acest discount promoţional ar putea însemna economii de până la 40% pentru clienţi.

PREŢURI CA-N 2010

Multe agenţii au păstrat preţurile de anul trecut, încercând în acest fel să recupereze scăderea dramatică a numărului de turişti înregistrată în 2010. Astfel, pentru un sejurul pe litoralul românesc, la Mamaia, preţurile pornesc de la 230 de lei (54 de euro) de persoană pe noapte, la un hotel de două stele. Dacă alegeţi staţiunea Eforie Nord, preţurile pornesc, pentru o noapte la un hotel de trei stele, de la puţin peste 200 de lei (47 de euro). Ofertele pentru România fac însă faţă cu greu celor pentru Bulgaria, unde preţurile pornesc chiar de la 20 de euro pentru o noapte la un hotel de trei stele, cu mic-dejun inclus.

De unde vin aceste diferenţe de preţuri dintre hotelierii români şi vecinii de la sud? „În Bulgaria, Taxa pe Valoarea Adăugată (T.V.A) este de trei ori mai mică pentru alimente, nivelul preţurilor pentru utilităţi - electricitate, gaze - este semnificativ mai mic decât în România, taxele pe salarii sunt la jumătate. Toate acestea la un loc duc la acele diferenţe de preţuri dintre hotelurile autohtone şi cele bulgăreşti. Nu e vina hotelierului că preţurile sunt prea mari", a explicat ieri Paul Mărăşoiu, şeful Direcţiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Tunisia şi Egipt, disponibile pe hârtie

Violenţele din lumea arabă nu au rămas fără ecou nici în industria turistică locală. Chiar dacă mai mulţi operatori turistici aveau broşuri care prezentau oferte pentru Egipt şi Tunisia, reprezentanţii agenţiilor ne-au spus că programele cu aceste destinaţii sunt fie anulate, fie în expectativă. Cei mai optimişti dintre ei au spus că poate vor relua programele cu aceste destinaţii în toamnă, dar acest lucru depinde de evoluţia evenimentelor din Orientul Mijlociu.

Aceste veşti sunt însă bune pentru Turcia şi Grecia, ţările care, potrivit specialiştilor, vor prelua toţi turiştii care mergeau în mod normal în Egipt şi Tunisia. La un hotel de trei stele din Turcia, în regim all-inclusive, preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la 18 euro (pentru perioada 1 - 8 mai). Începutul sezonului estival aduce însă şi scumpiri, preţurile ajungând până la 39 de euro pe noapte, în aceleaşi condiţii. 

„Adevărul", prezent la eveniment

„Adevărul" este prezent la Târgul Internaţional de Turism „Winter Holiday" şi oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziţiona colecţiile „National Geographic Traveler" şi „Mari muzee ale lumii".

"Nu e vina hotelierului că preţurile sunt prea mari."
Paul Mărăşoiu
şef direcţie în Ministerul Turismului

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite